Beveik šimtmetį gyvenančios ir nemirtingumą stebuklo dėka įgijusios Adelainos vaidmenį atlikusi B. Lively sulaukė daugybės komplimentų dėl jos personažo gilumo. Taip pat teigiama, kad aktorė sugebėjo ne tik sužibėti pati, bet ir padėjo puikiai atsiskleisti filmo kolegoms, ypač kino veteranui Harrisonui Fordui.

Artėjant filmo „Adelainos amžius“ premjerai, kuri Lietuvoje įvyks gegužės 1 dieną, kviečiame sužinoti daugiau detalių apie puikiu mados pojūčiu garsėjančią gražuolę B. Lively, kuri šiuo metu gyvena ne tiek karjera, kiek motinystės džiaugsmais.

Tikrasis B. Lively vardas – Blake Ellender Brown.

Los Andžele gimusi Blake yra išties aukšta, jos ūgis – 178 cm.

Vienas skiriamųjų B.Lively ženklų – apgamas po dešiniąja akimi.

27-erių aktorės tėvas Ernie Lively (tikrasis vardas – Ernestas Wilsonas Brownas jaunesnysis, – red. past.) yra aktorius, o jos motina Elaine – talentų ieškotoja. Blake savo vardą gavo jos senelės brolio garbei.

B. Lively turi vyresnį brolį Ericą, dvi pusiau seseris Lori ir Robyn bei pusiau brolį Jasoną. Visi jie dirba pramogų industrijoje.

Vaikystėje tėvai pasiimdavo Blake į jų vedamus aktorystės kursus, nes nenorėjo jos palikti su aukle.

Pirmąją savo rolę Blake atliko būdama 10-ies. Ji suvaidino dantukų fėją Triksę 1998-ųjų filme „Sandman“, kurį režisavo jos tėvas.

B. Lively neketino tapti aktore – ji norėjo studijuoti JAV Stanfordo universitete, tačiau per vasaros atostogas mokykloje jos brolis Ericas paprašė savo agento nusiųsti Blake į keletą atrankų. Taip ji gavo Bridžet vaidmenį 2005-ųjų filme „Keliaujančių kelnių seserija“. Kaip teigė pati B. Lively, kadangi ji neturėjo patirties, ji tik nuėjo ir padavė komisijai savo nuotrauką, tačiau būtent tokios merginos jie ir ieškojo. Po šios rolės ji grįžo pabaigti mokslų vidurinėje.
Blake Lively

Filme „Keliaujančių kelnių seserija“ B. Lively herojės tėvą įkūnijo aktorės tėtis Ernie Lively.

Paskutinėse klasėse Blake buvo labai užimta paauglė – ji buvo klasės prezidentė, palaikymo šokėja ir dainavo chore.

B. Lively yra turėjusi augintinę antį.

Kartą pokalbių laidoje „Live with Kelly and Michael“ B. Lively atskleidė, kad būdama trejų pradėjo lankyti pirmą klasę, kad palaikytų vyresnįjį brolį Ericą, kuris bijojo eiti į mokyklą. Ji buvo labai aukšta, tad jos mama sumelavo, kad mergaitei 6-eri. Mokykla pranešė tėvams, kad Blake yra labai lėta, nors ji paprasčiausiai dar nemokėjo gerai kalbėti. Žinoma, ši „brolio palaikymo akcija“ buvo laikina.

Nuo 2008-ųjų B.Lively kasmet patenka į dešimtis karščiausių, geidžiamiausių ir seksualiausių moterų sąrašų.

Nuo 2007 iki 2010-ųjų rugsėjo B. Lively draugavo su serialo „Liežuvautoja“ kolega Pennu Badgley. Aktorės teigimu, jie vienas kitą pažįsta nuo tada, kai jai buvo 11 metų.

Aktorė yra prisipažinusi, kad kompleksuoja esanti tokia aukšta. Dėl to ji nemėgsta avėti aukštakulnių, nors negali atsispirti dizainerio Christiano Louboutino kurtiems bateliams.

B. Lively kartu su Jessica Alba 2010-aisiais nusifilmavo superhitu tapusios Akono ir „The Lonely Island“ dainos „I Just Had Sex“ vaizdo klipe. Jį išvysti galite čia (kūrinio tekstas gali būti netinkamas nepilnamečiams).

Dizaineris Karlas Lagerfeldas 2011-aisiais pasirinko B. Lively kaip „Chanel Mademoiselle“ rankinių linijos veidą.

Nuotykius mėgstanti Blake yra viena keliavusi į safarį Pietų Afrikoje.

Aktorė yra didelė atrakcionų parkų, ypač Disneilendų, gerbėja.

B. Lively mėgstamiausių filmų sąraše – 1939-ųjų „Ozo šalies burtininkas“, 1946-ųjų „Nuostabus gyvenimas“, Alfredo Hitchcocko 1958-ųjų trileris „Svaigulys“, 1977-ųjų „Anė Hol“, 1989-ųjų „Kai Haris sutiko Salę“, 2001-ųjų „Mulen Ružas“, 2006-ųjų „Kitų gyvenimai“ bei animacinis filmas „La troškinys“.

Aktorės mėgstami dainininkai – Ray Charlesas, Britney Spears ir Justinas Timberlake’as.

Mėgstamiausi Blake miestai – Niujorkas ir Paryžius.

Kad ir kaip mergaitiškai tai skambėtų, mėgstamiausia B. Lively spalva – rožinė.

Ją įkvėpusiomis garsenybėmis Blake vadina tokias stiliaus, kino ir pramogų pasaulio moteris kaip Katharine Hepburn, Grace Kelly, Audrey Hepburn, Jean Seberg, , Marilyn Monroe, Martha Stewart, Jane Fonda, Diane Keaton, Meg Ryan, Jennifer Aniston, Beyoncé Knowles, Bette Davis, Angelina Jolie, Kate Moss, Sienna Miller, Florence Welch, Diane Kruger, Emma Stone, Jessica Alba ir Zoe Saldana.

2013-ųjų spalį B. Lively tapo „L'Oreal“ veidu.

B. Lively su savo būsimu vyru, aktoriumi Ryanu Reynoldsu, susipažino 2010-ųjų pradžioje, filmuodamasi filme „Žaliasis žibintas“. Tuo metu aktorius buvo vedęs Scarlett Johansson. Po R. Reynoldso skyrybų, 2011-ųjų spalį pora ėmė oficialiai susitikinėti, o 2012-ųjų birželį jie įsigijo bendrus namus Niujorke. Tų pačių metų rugsėjį aktoriai susituokė. B. Lively ir R. Reynoldso pirmagimė James gimė 2014-ųjų gruodį.

Per B. Lively ir R. Reynoldso vestuvių šventę grojo grupė „Florence and the Machine“. Šios vokalistė Florence Welch yra gera aktorės draugė.

B. Lively buvo du mėnesius nėščia, kuomet pasibaigė juostos „Adelainos amžius“ filmavimai.

Viena iš aktorės svajonių – turėti kepyklėlę ir restoraną, nes ji yra didžiulė maisto ir jo gaminimo mėgėja bei yra lankiusi kulinarinius kursus ne vienoje pasaulio šalyje.

Blake teigia iš prigimties esanti labai drovi, tačiau aktorės patirtis esą padėjusi jai pasijusti laisviau.

B. Lively apie mokyklą: „Vidurinėje yra labai daug įvairių grupių ir grupelių, ten niekuomet nesijauti užtikrintai. Daugelis nesijaučia saugiai ir blogiausia, kad jie negražiai elgiasi su kitais tik tam, kad patys pasijustų geriau.“

Apie privatumą: „Aš vertinu ir saugau savo anonimiškumą. Žinote, norėti būti aktoriumi ir norėti būti garsiam – skirtingi dalykai, todėl stengiuosi kuo mažiau komentuoti asmeninius santykius.“

Apie mėgstamiausius dalykus: „Jaučiuosi geriausiai, kai esu su šeima ir kai gaminu maistą. Dažniausiai šie dalykai vyksta drauge. Pasijuntu gyva galėdama liesti, uosti, matyti ir tai man teikia džiaugsmą.“

Apie vaidybą: „Niekuomet nežinojau, kad turiu tamsiąją pusę, o vis suvaidinu narkotikus vartojančias merginas, turinčias seksualinių problemų. Tai – geras būdas atsikratyti tamsiosios pusės ilgam į ateitį. Aš nesistengiu niekam įtikti išskyrus pačiai sau. Tik sau privalau įrodyti, kad esu šio to verta.“

Apie laisvalaikį: „Aš nevartoju alkoholio ir narkotinių medžiagų. Mane auklėjo taip, kad po darbo noriu keliauti valgyti vakarienės ir žiūrėti kokį filmą. Nejaučiu noro eiti į klubą nevilkėdama kelnaičių.“

Svajinga laikui nepavaldaus gyvenimo istorija su glėbiu meilės ir kruopele stebuklo filme „Adelainos amžius“ su B. Lively – Lietuvos kino teatrus pasieks gegužės 1 dieną.