F. Bondarčiuko šukuosena jau daug metų nesikeičia. Tiksliau sakant, aktoriaus galva jau daugelį metų – tiesiog gražiai plika. Tačiau kartas nuo karto aktoriui tenka vaidinti roles, kur jo herojai – su vešliais plaukais. Po tokių filmavimų aktorius juokauja, kad būti su plaukais ant galvos – labai nepatogu.

Įdomu, ar taip pat mano ir JAV besifilmuojantis Bruce'as Willisas, su kuriuo F. Bondarčiukas kartais yra lyginamas dėl išorinio panašumo.

Šiuo metu Lietuvos kino žiūrovai gali išvysti naują juostą su F. Bondarčiuku - „Vaiduoklis“. Žymusis aktorius čia vaidina ambicingą lėktuvų konstruktorių ir moterų numylėtinį Jurijų Gordejevą. Jo kuriamas lėktuvas JUG-1 turėtų tuoj tapti tikru proveržiu aviacijoje. Tačiau, kaip tik tardamas žodžius „o kas gi man galėtų atsitikti“ - savimi per daug pasitikinti Jurijus patenka į autokatastrofą. Taip lėktuvų konstruktorius tampa... vaiduokliu.
Fiodoras Bondarčiukas filme "Vaiduoklis"

Tuo tarpu septintokas Vania Kuznecovas (aktorius Semionas Treskunovas) visuomet buvo nepastebimas berniukas. Dėl per didelės mamos globos, jis tapo bendraklasių pašaipų objektu. Jis bijo netgi užkalbinti mergaitę, kurią seniai įsimylėjęs.

Jurijus turi savaitę, kad pabaigtų savo gyvenimo darbą ir jo lėktuvas pakiltų į orą. Vania – vienintelis, kuris jį mato ir gali padėti. Kadangi filmo pagrindinis herojus - lėktuvų konstruktorius, vaidindami šioje juostoje, tiek F. Bodarčiukas, tiek S. Treskunovas turėjo išmokti valdyti lėktuvą. Jų darbą lėktuve - treniruoklyje stebėjo konsultantas lakūnas, kuris stengėsi, kad visi veiksmai piloto kabinoje būtų atliekami taip tiksliai, kad nei vienas lėktuvo kapitonas, žiūrintis filmą, neturėtų priekaištų.

Filmo aktoriams teko ir daugiau neįprastų uždavinių. Juostos kūrėjai sumanė, kad F. Bondarčiuko meistriškai vaidinamas vaiduoklis turi elgtis pagal tam tikras taisykles. Pavyzdžiui – jam judant, neturi girdėtis jokio garso. Žiūrovas tai ne iš karto supranta, bet jaučia tam tikrą mistiką. Juk vaiduoklis bėga, šokinėja, krenta – o garso – nėra. Be to, vaiduoklis neturi šešėlio. Filmo kūrėjai sako, kad galvojant apie vaiduoklio elgesio taisykles, buvo daug ir ilgai diskutuojama. Vaiduoklis buvo kuriamas pasitelkiant į pagalbą ne tik savo fantaziją ir technines galimybes.

Reikia pridurti, kad, greta F. Bondarčiuko, filme atsiskleidė ir jaunasis aktorius S. Treskunovas. Vanios rolei jis buvo atrinktas net iš 500 kandidatų. Beje, S. Treskunovas jau yra spėjęs suvaidinti keliuose filmuose.

Filmas „Vaiduoklis“ Lietuvos kino teatruose pradedamas rodyti nuo balandžio 24 dienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)