Pasak dienraščio "Lietuvos rytas", Didžiosios Britanijos televizijos "Channel 4" užsakymu Lietuvoje šį serialą kuria režisierius Tomas Hooperis.

Filmavimo grupė jau antra savaitė pluša sostinės Koncertų ir sporto rūmuose.

Anot dienraščio, iš lėktuvo J.Ironsas išlipo su dviem pudelių veislės šunimis. J.Ironsas atvyko vilkėdamas ruda odine striuke ir avėdamas auliniais batais. Iš aktoriaus užuominų buvo akivaizdu, kad Lietuvoje jis tikėjosi vėsesnių orų.

Tuo tarpu vakar Vilniuje švietė saulė ir buvo apie 20 laipsnių šilumos.

J.Ironsas yra vaidinęs garsiuose filmuose "Žmogus su geležine kauke", "Ketvirtasis angelas", "Lolita", "O dabar... ponios ir ponai", "Kafka" ir daugelyje kitų. Šis aktorius dažniausiai kuria romantiškus ir svajingus vaidmenis, kurie pelnė jam pasaulinę šlovę ir moterų simpatijas.

Aktorių galima išvysti ir šiuo metu rodomame istoriniame filme "Dangaus karalystė".

1991 metais J.Ironsas pelnė aukščiausią kino pasaulio apdovanojimą - "Oskaro" statulėlę už sukurtą Klauso fon Bulou vaidmenį filme "Likimo išdaiga". Jo herojus - sunkaus charakterio milijonierius, kaltinamas žmonos nužudymu.

Seriale "Elžbieta I" J.Ironsas atliks vieną pagrindinių vaidmenų. Jis vaidins Anglijos karalienės Elžbietos I mylimąjį Leitesterį. Tai bus pasakojimas apie abipusę meilę, kuriai teko dramatiški išbandymai.

Karalienės Elžbietos I vaidmenį kuria kita žinoma Didžiosios Britanijos kino ir televizijos aktorė Helen Mirren.

Pastaruoju metų britų filmų kūrėjai pamėgo Lietuvą. Žiemą Trakų Vokės dvare buvo filmuojama juosta "Tau tinka tyla". Joje vaidino Holivudo žvaigždė Alicia Silverstone.

Amerikietė išgarsėjo vaidmenimis grupės "Aerosmith" vaizdo klipuose bei juostose "Betmenas ir Robinas" bei "Trigubas apiplėšimas".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją