Kaip DELFI pasakojo Kauno kino studijos direktorius Aurelijus Silkinis, tai vienas iš stambesnių kino projektų Baltijos šalyse.

„Darbinis filmo pavadinimas buvo „Nameisio žiedas“. Filmą, kuris dar nėra pradėtas filmuoti, sutiko platinti britų kompanija „Kaleidoscope“. Britai pasakė, kad vardas Nameisis pasaulyje nieko nereiškia. Dėl to pavadinimas buvo pakeistas į „Karaliaus žiedą“, – DELFI sakė A. Silkinis.

Anot pašnekovo, filme bus pasakojama apie 13 amžiaus Žiemgalą. Rašytiniai šaltiniai byloja, kad nuo 1272 m. Nameisis valdė didžiąją Žiemgalos dalį. 1279–1281 m. vadovavo žiemgalių sukilimui, kuris prasidėjo, kai Livonijos ordinas pralaimėjo lietuviams Ašeradės mūšyje. Lietuviai rėmė Nameisį, šis siuntė jiems paimtus į nelaisvę Livonijos ordino riterius. 

Filme netrūks įspūdingų masinių kovos scenų, mat, A. Silkinio teigimu, juostoje bus kalbama apie laisvės siekį ir apie savo krašto gynimą.

„Nameisis – reali asmenybė gyvenusi Žiemgaloje, Latvijos pusėje. Iš Lietuvių pusės tuo metu buvo kunigaikštis Traidenis. Nameisio linija filme bus pagrindinė. Jis filme bus vadinamas karaliumi, nors latviai karaliaus ir neturėjo, bet pagal legendą jis yra vadinamas karaliumi“, – kalbėjo Kauno kino studijos vadovas.

Filmo biudžetas viršija 2 milijonus eurų. Planuojama, kad pagrindiniai filmavimo darbai Latvijoje prasidės rugpjūčio-rugsėjo mėnesiais. Lietuvoje filmuojama nebus: „Siekiama autentiškumo. Kalba eina apie Žiemgalos žemę Latvijos pusėje. Visi filmavimo darbai bus atliekami netoli Rygos“.

Juostoje pasirodys ir lietuvių aktoriai. Už mėnesio bus skelbiama aktorių atranka. „Iš lietuvių pusės reikės aktoriaus Traidenio vaidmeniui ir jo svitai“, – filmo užkulisius atskleidė A. Silkinis.

Jo žiniomis, filmas bus platinamas ne tik Lietuvoje ar Latvijoje. „Su šituo filmu „Kaleidoscope“ žengia į pasaalinę rinką, tad jo auditorija – visas pasaulis, – kino platintojų ambicijas atskleidė filmų kūrėjas.– Todėl ir metamos didelės jėgos šiam filmui sukurti, kad pasiektume visus pasaulio kampelius“.

Filmą režisuos garsus latvių režisierius Aigarsas Grauba.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)