1. „Jupiterė. Pabudimas“ yra pirmasis Lanos ir Andy Wachowskių mokslinės fantastikos filmas, kurtas pagal jų pačių parašytą scenarijų, po garsiosios „Matricos“ trilogijos. Pastarojoje jie pasauliui pristatė vėliau išpopuliarėjusį „bullet-time“ efektą, kuomet judantys objektai tarsi sustingdomi ore, o kamera juda aplink juos.

2. Kaip ir jos herojei Jupiterei, Milai Kunis nesvetima rusų kalba, mat ji gimė Ukrainoje, kai ši buvo Sovietų sąjungos sudėtyje. Kai kuriose filmo scenose aktorės herojė kalba rusiškai.

3. Karį Keiną įkūnijęs Channingas Tatumas ruošdamasis savo vaidmeniui treniravosi su garsiais riedlentininkais Cory Milleriu iš JAV ir Taigu Khrisu iš Prancūzijos. Jų pamokų aktoriui prireikė, kad jis nepriekaištingai atliktų scenas, kurioje jo herojus sklendžia ore avėdamas antigravitacinius batus.

4. M.Kunis ir Ch.Tatumas filmavimams treniravosi septynis mėnesius po penkias dienas per savaitę – per tą laiką kostiumų dailininkams teko daugelį kartų siaurinti jų drabužius, nes abu numetė daug svorio.

5. Kai kurioms oro gaudynių scenoms, kaskadininkams teko šokti iš sraigtasparnių, o filmuojami jie buvo iš kituose sraigtasparniuose įtaisytų kamerų. Viskas vyko realiame aukštyje, realiu greičiu.

6. Žinomas aktorius ir režisierius Terry Gilliamas filme pasirodo kaip vienas biurokratinio labirinto tarnautojų, herojaus portrete kino mėgėjai atpažins užuominą į jo 1985-ųjų juostą „Brazilija“.

7. Susitikimo su Stingeriu, kurį įkūnijo Anglijos aktorius Seanas Beanas, scenai fermoje „Jupiterė. Pabudimas“ scenografų komanda sulipdė specialius stiklo korius ir sukūrė 37 tūkstančius netikrų bičių, kurios filmo aikštelėje buvo pritvirtintos magnetais.

8. Kvapą gniaužianti bažnyčia, kurioje Jupiterė turi ištekėti už Tituso Abrasakso (akt. Douglasas Boothas), tai – kompiuteriu kiek padailinta Anglijoje, Kembridžšyre esanti Elio katedra, kurioje ir vyko šių scenų filmavimai.

9. Mila Kunis buvo nuskanuota specialiu 3D skaneriu, kad filmui būtų sukurta didinga 6 metrų aukščio karalienės Serafi skulptūra.

10. Žinoma kostiumų dizainerė Kym Barrett karališko kraujo turinčių filmo personažų kostiumus puošė „Swarovski“ kristalais. Puošniausias filmo drabužis teko M.Kunis, tai – stulbinanti suknelė, kurią papuošė šimtai rankomis sukurtų rubino raudonumo gėlių, nubarstytų rasos lašus primenančiais kristalais.

Filme „Jupiterė. Pabudimas“ šviesiame ir spalvingame ateities pasaulyje jauna, skurdžiai gyvenanti valytoja Jupiterė (akt. M.Kunis) tampa negailestingo galingos ateivių dinastijos karalaičio taikiniu. Merginai į pagalbą atskubėjęs genetiškai sukurtas karys (akt. Ch.Tatumas) stengsis padėti jai ne tik išlikti gyvai, bet ir sustabdyti tirono valdžią tolimoje planetoje.

Unikalaus siužeto kosminė opera „Jupiterė. Pabudimas“ jau pasiekė Lietuvos kino teatrus.

Filmo „Jupiterė. Pabudimas“ anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)