Eddie Redmayne'as atsiėmė geriausio aktoriaus statulėlę už motorinių neuronų liga sergančio fiziko S. Hawkingo vaidmenį.

Pats S. Hawkingas dalyvavo iškilmingame apdovanojimų vakare Londone, kurio metu jo biografija taip pat pelnė geriausio britų filmo ir geriausio scenarijaus adaptavimo statulėles.

„Auksinį gaublį“ jau pelniusi britų žvaigždė E. Redmayne'as, kuriam prognozuojama ir „Oskarų“ šlovė vėliau šį mėnesį, dėkojo S. Hawkingui ir jo šeimai, kurie priminė jam apie „tą didelę stiprybę, kuri kyla iš valios gyventi visapusišką ir aistringą gyvenimą“.

„Mūsų, kaip aktorių, svajonė, yra pasakoti įdomias istorijas apie įdomius žmones, o už šią istoriją negali būti nieko įdomiau“, – sakė jis.

Ant raudonojo kilimo E. Redmayne'as sakė, jog jį „elektrina“ viltis, kad šis filmas švies visuomenę apie S. Hawkingo ligą, ir jog jis rengdamasis šiam vaidmeniui keturis mėnesius praleido ligoninėje.

Šiemetiniais apdovanojimais buvo teikiama pirmenybė jautriam ligos vaizdavimui ir paprastoms emocijoms, o apdovanojimas už gyvenimo pasiekimus atiteko režisieriui Mike'ui Leigh, kuris garsėja žemišku darbininkų klasės gyvenimo vaizdavimu.

Kino kūrėjo iš Teksaso Richardo Linklaterio „Vaikystė“ yra šeimos drama apie Ellaro Coltrane'o vaidinamo šešiamečio berniuko, kurio tėvą įkūnijo Ethanas Hawkas, augimą.

Pasak E. Coltrane'o, ji atskleidžia „žmogiško bendravimo paprastumą“.

„Buvo tikrai baisu išleisti tokį artimą mums dalyką“, – pridūrė jis.

Geriausios aktorės BAFTA atiteko JAV žvaigždei Julianne Moore, vaidinančiai juostoje „Vis dar Elis“ apie profesorę, kuriai diagnozuojama Alzheimerio liga.

Aktorė susigraudino, kai per padėkos kalbą sakė „ačiū“ savo šeimai.

Apdovanojimų svečiai ir akimirkos - DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją