„Mes buvome praktiškai savimi“, – per spaudos konferenciją sakė pagrindiniai filmo aktoriai Giedrius Savickas ir Marius Repšys. Jie pusantros valandos trunkančiame filme suvaidino du draugus – Saulių ir Paulių.

Aktoriai pripažino, kad sunkiausia filme buvo nesikeikti. Filmas pasižymi natūralia aktorių kalba, tačiau jame nėra necenzūrinių žodžių . „Norėjome parodyti, kad norint pavaizduoti natūralią kalbą filme, keiksmažodžiai nebūtini“, – sakė režisieriai.

Vieno iš personažų mylimąja suvaidinusi jauna kino aktorė Rita Žliobaitė atskleidė, kad jai sunkiausia buvo anaiptol ne intymi scena su Giedriumi Savicku malkinėje. „Man sunkiausia buvo rūkyti, nes gyvenime aš nerūkau“, – atskleidė ji.

Nuotykių ir veiksmo kupinoje komedijoje suvaidino būrys žinomų Lietuvos aktorių: Leonardas Pobedonoscevas,Ramūnas Cicėnas, Rimantė Valiukaitė, Evaldas Jaras, Rolandas Dovydaitis, Bernadeta Lukošiūtė, Eglė Gabrėnaitė, Arvydas Dapšys, dainininkė Šorena Džaniašvili bei kiti.

Filmas pasakoja apie du draugus Saulių (Giedrius Savickas) ir Paulių (Marius Repšys).Jų gyvenimas – niekuo ypatingas, slenka vienodai ramiai. Bet vieną dieną Sauliaus mylima mergina ima ruoštis vestuvėms – ji tekės už turtingo gruzino.

Netrukus vietinis verslininkas duoda Sauliui ir Pauliui prasilėkti nepaprasto grožio senoviniu automobiliu. Padauginę pašėlusiame vakarėlyje, Saulius ir Paulius automobilio ryte neberanda. Verslininkas už tai pareikalauja šokiruojančios duoklės – apiplėšti traukinyje vyksiančias vestuves. Kitaip jiems – galas. Nuo tos akimirkos Sauliaus ir Pauliaus gyvenime prasideda pavojingi nuotykiai, o jų draugystei skersai kelio stoja pinigai ir meilė.

Filmo režisieriai: Simonas Aškelavičius ir Ričardas Marcinkus.

Pasak filmo kūrėjų, ši juosta įeis į lietuviško kino istoriją.

Saulius ir Paulius (vaidina Giedrius Savickas ir Marius Repšys) – mažame Lietuvos miestelyje gyvenantys du draugai. Jų gyvenimas – niekuo ypatingas, slenka vienodai ramiai. Bet vieną dieną Sauliaus mylima mergina ima ruoštis vestuvėms – ji tekės už turtingo gruzino.

Nuliūdęs Saulius su Pauliumi neužilgo gauna netikėtą pasiūlymą: vietinis verslininkas duoda jiems prasilėkti nepaprasto grožio senoviniu automobiliu. Padauginę pašėlusiame vakarėlyje, Saulius ir Paulius automobilio ryte neberanda. Verslininkas už tai pareikalauja šokiruojančios duoklės – apiplėšti traukinyje vyksiančias vestuves. Kitaip jiems – galas. Nuo tos akimirkos Sauliaus ir Pauliaus gyvenime prasideda pavojingi nuotykiai, o jų draugystei skersai kelio stoja pinigai ir meilė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)