„Vietoje to, kad dar tinkamą naudoti, tačiau nežymiai brokuotą maistą didieji prekybos centrai atiduotų vargstantiems, dažniausiai jie jį išmeta arba atiduoda utilizavimo įmonėms. Taupydami pinigus maistą dažnai tiesiog išmetą į konteinerius. O tas išmetamas maistas - tik nežymiai brokuotas: pamušti obuoliai, aptrupėjusi duona. Mes tai užfiksavome filmavimo kameromis. Filme žiūrovai išvys daug gluminančių vaizdų",- teigia prodiuserių kompanijų "TymDrym" ir "Videometra" prodiuseris.

Filmo "Dėmesio - maistas!" tikslas - šviesti Lietuvos visuomenę apie maisto švaistymo problemą, jos priežastis bei pasekmes, svarbiausius veikėjus šioje dilemoje. Europos komisijos duomenis Lietuvoje kasmet sunaikinama 581 tūkst. tonų maisto, nemaža dalis jo yra tinkama žmonių vartojimui, galėtų būti išgelbėta ir patiekta ant nepasiturinčiųjų stalo. Lietuvoje žemiau santykinio skurdo ribos gyvena kas penktas gyventojas.

Kodėl tiek maisto prarandame, kodėl jo neatiduodame nepasiturintiems žmonėms? Kokie maisto produktai, kur ir dėl kokių priežasčių tampa atliekomis? Į visus šiuos klausimas bandoma atsakyti dokumentiniame filme "Dėmesio – maistas!".

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)