Nepriklausomą Toddo Fieldo filmą "Miegamajame" metų filmu šeštadienį išrinko Los Andželo kino kritikai, tuo tarpu Niujorko kritikai prieš kelias dienas geriausiu paskelbė "Malholando kelią", nors ir atkreipė ypatingą dėmesį į režisūrinį T.Fieldo debiutą.

Filmo "Miegamajame", kurį po premjeros per Sandanso festivalį įsigijo "Miramax Films", pozicijos dar labiau sustiprėjo pirmadienį, kai jis gavo penkias nominacijas pirmiesiems Amerikos filmų instituto (AFI) apdovanojimams, tarp jų - už geriausio filmo, geriausios režisūros ir geriausios vaidybos.

T.Fieldo režisūrą bei scenarijų praėjusį mėnesį puikiai įvertino ir Nacionalinė priežiūros komisija, kuri geriausiu metų filmu išrinko miuziklą "Mulen Ružas".

Kasmetiniai AFI apdovanojimai, kurie pirmą kartą bus įteikti kitų metų sausio 5 dieną, yra dar vienas koziris, galintis lemti kovo mėnesį teikiamų "Oskarų" laureatus. Svarbiais "Oskarų" pranašais taip pat laikomi "Auksiniai gaubliai", kurių nominacijos paskelbtos praėjusį ketvirtadienį.

Kovų drama "Juodojo sakalo" kritimas" (Black Hawk Down) apie nesėkmingą 1993-iųjų JAV karinį reidą Somalyje taip pat gavo penkias AFI apdovanojimų nominacijas, tačiau trys jų yra ne tokios svarbios - už geriausią operatoriaus darbą, montažą ir apipavidalinimą.

Kitos dvi nominacijos yra geriausio filmo ir geriausios režisūros kategorijų, pastaroji paskirta už "Gladiatoriumi" (Gladiator) išgarsėjusio Ridley Scotto darbą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją