Filmo „Eskobaras: Kruvinas rojus“ premjeros proga kviečiame sužinoti įdomių detalių apie vasarį 48-ąjį gimtadienį švęsiančio puertorikiečio karjerą ir gyvenimą.

Pilnas Benicio del Toro vardas – Benicio Monserrate Rafaelis Del Toro Sanchezas.

Aktoriaus ūgis – 188 cm.

Nuo dešimtojo dešimtmečio savo charizma garsėjęs B.Del Toro pasaulinio pripažinimo sulaukė suvaidinęs meksikietį policininką 2000-ųjų filme „Narkotikų kelias“. Už šį vaidmenį jis buvo apdovanotas Geriausiojo antrojo plano aktoriaus „Oskaru“.

Abu aktoriaus tėvai – Fausta Genoveva Sanchez Rivera ir Gustavo Adolfo Del Toro Bermudezas – teisininkai. B.Del Toro motina mirė nuo hepatito, kai jis buvo 9-erių, o tėvas po jos mirties su šeima persikėlė į fermą Pensilvanijoje.

Būdamas 13-os Benicio buvo išsiųstas į uždarą internatinę mokyklą.

Mokykloje Benicio buvo krepšinio žvaigždė ir domėjosi vaidyba, tačiau buvo artimųjų paskatintas sekti tėvų pėdomis. Jis įstojo mokytis Kalifornijos universitete San Diege. Ten jo lankytas aktorystės meno kursas įkvėpė B.Del Toro mesti mokslus. Jis pradėjo lankyti vaidybos pamokas pas legendinę aktorystės mokytoją Stellą Adler Los Andžele. Kurį laiką Benicio slėpė šį savo pasirinkimą nuo šeimos.

B.Del Toro dažnai juokais buvo vadinamas „ispaniškuoju Bradu Pittu“.

Aktorius pasižymi žemu, šiurkščiai skambančiu balsu ir juodais ratilais po akimis.

B.Del Toro yra aistringas tapybos aliejiniais dažais gerbėjas.

1998-ųjų filmo „Baimė ir neapykanta Las Vegase“ scenai lifte, B.Del Toro keletą kartų tyčia nusidegino cigaretėmis. Dėl vaidmens šiame filme jis priaugo 18 kilogramų.

Aktorius net keletą kartų atsisakė Fridos Kahlo sutuoktinio Diego Riveros rolės 2002-ųjų filme „Frida“, nes jam būtų vėl prireikę gerokai sustambėti.

B.Del Toro buvo sunkiai susižalojęs riešą atlikdamas triuką 2003-ųjų filmo „Pasmerktasis“ filmavimų metu. Po patirtos traumos jis negalėjo dirbti net keletą mėnesių.

Ispanų kalba „Del Toro“ reiškia „buliaus“ arba „jaučio“.

Nuo 1988-ųjų iki 1992-ųjų aktorius susitikinėjo su iš Italijos kilusia aktore Valeria Golino. Kartu jie yra vaidinę net trijuose filmuose.

Būdamas 21-erių B.Del Toro tapo jauniausiu asmeniu, suvaidinusiu blogiuką filme apie Džeimsą Bondą. Jis įkūnijo Dario 1989-ųjų juostoje „Leidimas žudyti“. Po šio filmo agentą 007 įkūnijusio Timothy Daltono ranką „papuošė“ randas – filmavimų metu B.Del Toro išties įpjovė jam peiliu.

B.Del Toro pasirodė Madonnos 1987-ųjų dainos „La Isla Bonita“ vaizdo klipe, kur atliko epizodinį jaunuolio gatvėje vaidmenį.

Aktoriaus mėgstamiausių atlikėjų gretose: „The Rolling Stones“, Bruce‘as Springsteenas, „The Clash“, Bobas Dylanas, Jimi Hendrixas, Lou Reedas, Carlosas Santan, Ericas Claptonas, „The Beatles“ ir „The Who“.

B.Del Toro yra geras Johnny Deppo bičiulis.

Aktorius yra Anglijos „Premier“ lygos „Fulham“ futbolo klubo gerbėjas.

Būdamas 44-erių B.Del Toro tapo tėvu, kai dainininko Rodo Stewarto duktė Kimberly Stewart pagimdė jųdviejų dukrą Delilah. Oficialiai jiedu nebuvo pora.

B.Del Toro buvo svarstomas Džono Harisono vaidmeniui 2013-ųjų filme „Tolyn į tamsą. Žvaigždžių kelias“, tačiau galiausiai rolė teko Benedictui Cumberbatchui.

B.Del Toro apie juodus ratilus po akimis: „Aš juos turėjau visada, net prieš pradėdamas mokytis vidurinėje. Nuolat sklandė kalbos, kad aš – narkomanas. Tiesa tokia, kad tiesiog turiu tuos ratilus, tegu žmonės su tuo susitaiko.“

Apie priaugtą svorį filmui „Baimė ir neapykanta Las Vegase“: „Po šios juostos mano karjera pašlijo – veikiausiai nesąmoningai pramogų verslo atstovai ėmė mane matyti tokį, koks buvo mano herojus. Visi galvojo, kad tapau storas, neaiškiai veblenu ir esu keistas. O aš tiesiog bandžiau interpretuoti personažą.“

Apie vaidmenis: „Man patinka skirtingos rolės. Patiktų atlikti pagrindinį vaidmenį romantiniame filme, vilkėti kostiumą ir filmo pabaigoje gauti svajonių merginą.“

Apie dėmesį už ekrano ribų: „Jei einu vakarieniauti, žmonės žiūri į mane ir šnibždasi. Kaip aktorius, aš būčiau niekas be žmonių, kurie nori į mane žiūrėti. Būtų kvaila dėl to jaudintis. Mane tai erzina tik kai esu įkaušęs.“

Apie požiūrį į aktoriaus karjerą: „Esu iš tų, kurie lieka ištikimi svajonėms. Norėdamas tapti aktoriumi aš negalvojau apie pinigus, visada gyvenau paprastai. Man reikia tik mano knygų ir tada viskas gerai. Man patinka mėgautis dalykais lėtai. Kai tampi žvaigžde, lengva patikėti, kad esi Supermenas. Būtent todėl aš stengiuosi nekreipti dėmesio į šlovę.“

Apie jaunystės siekius: „Juokinga, tačiau, kai atvykau į Kaliforniją, man labiau norėjosi tapti banglentininku, o ne aktoriumi, keliauti iš vieno paplūdimio į kitą. Neplanavau sau didelės karjeros. Kartais žvelgdamas į savo darbą pajuntu, tarsi tebeplaukčiau ant bangų, tiesiog dabar esu kitokio lygio banglentininkas. Jaučiuosi laisvas, o tai – viskas ko norėjau iš gyvenimo.“

Romantikos ir įtemptų narkotikų kartelio intrigų kupinas trileris „Eskobaras: Kruvinas rojus“ apie tamsiąją Kolumbijos legendą, Pablo Escobarą, jau pasiekė Lietuvos kino teatrus.

Filmo „Eskobaras: Kruvinas rojus“ anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)