Geriausios dramos kategorijoje varžysis filmai „Vaikystė“, „Foxcatcher,“ „The Imitation Game,“ „Selma“ ir „The Theory of Everything.“.

72-oji „Auksinių gaublių“ įteikimo ceremonija įvyks sausio 11 dieną.

„Oskarų“ pranašai

„Birdman“, pasakojantis apie užgesusią filmų apie superdidvyrius žvaigždę, kuri bando gaivinti savo karjerą ir kurią vaidiną buvęs „Betmenas“ Michaelas Keatonas, trečiadienį gavo keturias nominacijas Ekrano aktorių gildijos (SAG) apdovanojimams.

Drama „Vaikystė“ (Boyhood), biografinis filmas apie Stepheną Hawkingą „The Theory of Everything“ ir pasakojimas apie Antrojo pasaulinio karo laikų dešifruotoją Alaną Turingą „The Imitation Game“ gavo po tris SAG nominacijas.

Visi šie keturi filmai buvo nominuoti geriausio aktorių ansamblio kategorijoje, drauge su keista komedija „Viešbutis „Didysis Budapeštas“.

SAG nominacijos yra pirmieji svarbūs apdovanojimai kasmet vykstančiose Holivudo lenktynėse dėl trofėjų ir šlovės, o sezono kulminacija bus „Oskarų“ įteikimas vasario 22 dieną.

SAG apdovanojimai, kurie Los Andžele bus išdalyti sausio 25-ąją, dažnai tampa ankstyvais „Oskarų“ pranašais, nes aktorių asociacijos nariai sudaro maždaug 20 proc. iš maždaug 6 tūkst. „Oskarus“ dalijančios Kino meno ir mokslo akademijos balso teisę turinčių narių.

Nors „Auksiniai gaubliai“ sulaukia daugiau dėmesio už SAG apdovanojimus, jie laikomi ne tokiais gerais indikatoriais kalbant apie „Oskarų“ šlovės prognozes, nes laureatus šiuo atveju renka palyginti maža užsienio žurnalistų grupė.

„Birdman“, kuris pelnė entuziastingas recenzijas M.Keatonui, gavo geriausio aktoriaus, geriausio antrojo plano aktoriaus, geriausios antrojo plano aktorės ir geriausio aktorių ansamblio SAG nominacijas.

Šis filmas taip pat gavo daugiausiai apdovanojimų „Independent Spirit“ nominacijų, kurios buvo paskelbtos praėjusį mėnesį, – iš viso šešias.

SAG ignoruotieji

Tarp tų, kuriuos SAG nariai ignoravo, yra Bradley Cooperis su vaidmeniu Clinto Eastwoodo filme „American Sniper“, Jessica Chastain, suvaidinusi juostoje „A Most Violent Year“, ir gerų recenzijų sulaukusi istorinė drama apie Martiną Lutherį Kingą „Selma“.

Visi šie filmai turi būti pradėti demonstruoti vėliau šį mėnesį.

Dėl geriausio aktoriaus SAG apdovanojimo M.Keatonas varžysis su Benedictu Cumberbatchu, vaidinančiu „The Imitation Game“, Steve'u Carellu iš „Foxcatcher“, Eddie Redmayne'u iš „The Theory of Everything“ ir Jake'u Gyllenhaalu, atlikusiu vaidmenį juostoje „Nightcrawler“.

„The Theory of Everything“ taip pat gavo geriausios aktorės kategorijos nominaciją Felicity Jones, kuri šioje istorijoje apie garsiojo fiziko ankstyvą gyvenimą ir neuronų ligos nulemtą neįgalumą suvaidino S.Hawkingo žmoną Jane.

Ji varžysis su Jennifer Aniston iš „Cake“, Julianne Moore iš „Still Alice“, Rosamund Pike iš „Dingusios“ (Gone Girl) ir Reese Witherspoon iš „Wild“.

Geriausio antrojo plano aktoriaus kategorijoje „Vaikystėje“ vaidinantis Ethanas Hawke'as varžosi su veteranu Robertu Duvallu iš „Teisėjo“ (The Judge), Marku Ruffalo iš „Foxcatcher“, J.K.Simmonsu iš „Whiplash“ ir Edwardu Nortonu iš „Birdman“.

Dėl geriausios antrojo plano aktorės apdovanojimo varžysis Patricia Arquette iš „Vaikystės“, Keira Knightley iš „The Imitation Game“, Meryl Streep iš „Into the Woods“, Naomi Watts iš „St Vincent“ ir Emma Stone iš „Birdman“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją