Tarptautinio tinklo, populiarinančio Europos kiną „European Film Promotion“ (EFP) vykdomos programos finalinis etapas vyks tarptautinio Berlyno kino festivalio metu. A. Diržiūtė kartu su kitais 9 aktoriais bus pristatyta tarptautinei kino bendruomenei ir žiniasklaidai, dalyvaus specialiuose renginiuose.

„Ir ašarojau, ir juokiausi iš laimės, kai man telefonu pranešė šią žinią – tuo metu sėdėjau tarpmiestiniame autobuse, važiavau į gimtinę. Tai žodžiais neapsakomas jausmas“, – įspūdžiais dalinasi A. Diržiūtė.

23 metų aktorės kandidatūrą „Shooting Stars“ pasiūlė praėjusiais metais „European Film Promotion“ nariu tapęs Lietuvos kino centras. „Džiaugiamės, kad nepraėjus nei metams po narystės „EFP“ pradžios jau galime raškyti pirmuosius, labai svarbius vaisius. Tai unikali galimybė Aistei debiutuoti ir prisistatyti Europos kino bendruomenei bei pradėti tarptautinę karjerą. Linkime Aistei sėkmės ir tikimės netrukus ją pamatyti didžiausiuose Europos kino ekranuose“, – sako Liana Ruokytė-Jonsson, Lietuvos kino centro atstovė „EFP“ tinkle.

„Aistė debiutavo „Sangailėje“ su tokiu pasitikėjimu, kad mums sunku patikėti, jog tai jos pirmas didelis vaidmuo. Aistė, filme suvaidinusi Austę – laisvos sielos mūzą, sugebančią išlaisvinti intravertišką pagrindinę heroję iš jos kiauto – sužavėjo mus visus. Ji suvaidino gyvybingą,linksmą ir visuomet tikrą merginą“, – komplimentų Aistei negaili atrankos komisijos nariai.

A. Diržiūtės ir kitų 9 debiutantų Berlyno kino festivalyje laukia intensyvi programa. Jie bus pristatyti tarptautinei kino bendruomenei ir publikai,dalyvaus spaudos konferencijoje, individualiuose susitikimuose su tarptautinių aktorių atrankų agentūrų atstovais bei kino industrijai skirtuose renginiuose. „European Shooting Stars“ programos metu buvo pastebėti tokie žinomi aktoriai kaip Danielis Craigas, Rachel Weisz, Carey Mulligan.

A. Diržiūtė sako, jog ši žinia jai buvo antras malonus netikėtumas po praėjusios savaitės naujienų.Filmas „Sangailė“ buvo atrinktasį prestižinio JAV kino festivalio „Sundance Film Festival“ programą. „Atstovauti Lietuvai tokiuose pripažintuose festivaliuose man yra milžiniška garbė ir atsakomybė. Rimtai tam ruošiuosi ir esu dėkinga už filmo režisierės, prodiuserių ir Lietuvos kino centro pagalbą“, – sako ji.

Aistė Diržiūtė yra kilusi iš Vilkaviškio. Ji studijuoja Lietuvos muzikos ir teatro akademijos paskutiniame kurse. Aktorė sukūrė vaidmenis filmuose „Sangailė“ ir „Mes dainuosim“ (rež. Robertas Mullan), televizijos serialuose „Kriminalistai“, „Moterų laimė“, taip pat vaidina teatre.

1977 m. įkurtas tinklas „European Film Promotion“ vienija 35-ias Europos šalis atstovaujančias organizacijas, kurios dirba kartu populiarindamos europietišką kiną ir talentus Europoje bei už jos ribų. „EFP“ organizuoja Europos filmų peržiūras tarptautinių kino festivalių ir mugių metu, teikia paramą jų viešinimui, pristato talentingus Europos kūrėjus ir prodiuserius užsienio rinkoms, organizuoja tinklaveikos renginius. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)