„Oskaru“ apdovanotas režisierius nekantriai lauktą filmo pavadinimą atskleidė per vieną renginį kino studijoje „Pinewood Studios“ Bakingamšyre, kur taip pat nurodė, kad Bondo merginomis taps Lea Seydoux bei Monica Bellucci.  

„Oskarą“ pelnęs austrų aktorius Christophas Waltzas filme atliks piktadario vaidmenį, o  Andrew Scottas, geriausiai pažįstamas iš Moriačio vaidmens BBC1 filme „Sherlock“ („Šerlokas“), prisijungs prie aktorių komandos kaip vienas iš agento 007 viršininkų, rašo news.sky.com.  

Džeimsas Bondas vėl vairuos „Aston Martin“, šį kartą – DB10. Filmo gerbėjai matė, kad ankstesnis jo „Aston Martin“ – vintažinis DB5 – filme „Skyfall“ buvo susprogdintas į gabalus.    

Filmas pavadintas pagal miglotą teroristinę organizaciją, kurią sukūrė Džeimso Bondo autorius Ianas Flemingas ir kuri pirmą kartą pasirodė jo romane „Thunderball“. 

Danielis Craigas, taip pat dalyvavęs minėtame renginyje, garsiausią Didžiosios Britanijos slaptąjį agentą įkūnys ketvirtą kartą. Paskutinį kartą tai jis darė filme „Skyfall“ („007 Operacija „Skyfall“), kuris Didžiojoje Britanijoje tapo pelningiausiu visų laiku filmu.  

Naomie Harris vėl vaidins panelę Moneypenny, o Ralphas Fiennesas sugrįš kaip Garethas Mallory – naujasis M, kuris filme „Skyfall“ jau buvo pakeitęs damos Judi Dench vaidintą žvalgybos tarnybos vadovę.  

Benas Whishawas vėl vaidins Q, o Rory Kinnearas – Billą Tannerį.  

Tarp sugrįžtančiųjų yra ir scenarijaus autorius Johnas Loganas bei kinematografas Hoyte van Hoytema.  

Filmavimo darbai vyks Londone, Romoje, Meksike, Maroko miestuose Tanžeryje bei Erfude, taip pat Soldene Austrijos Alpėse – čia Džeimsas Bondas sugrįš į kalnus. Nemažai bus filmuojama ir kino studijoje „Pinewood Studios“, kur seniai kuriami kultiniai Džeimso Bondo filmai.  

Filmo premjera numatyta kitų metų lapkričio 6 dieną.

Tuo metu kino teatrų lauks įtemptas laikotarpis: panašiu metu turėtų pasirodyti ir paskutinė „Hunger Games“ („Bado žaidynių“) dalis bei nekantriai laukiamas „Star Wars Episode VII: The Force Awakens“.  

S. Mendesas, kuris režisuos antrą Džeimso Bondo filmą, sakė, kad kūrybinė komanda nekantrauja pradėti naujausio filmo filmavimą.  

Jis pažymėjo, kad visos vietovės, kur vyks filmavimo darbai, yra „nuostabios“. „Džiaugiuosi, kad septynis mėnesius praleisiu tose vietose – būtent tiek mes filmuosimės“.

I. Flemingas sugalvojo „Spectre“ kaip trumpinį Ernsto Stavro Blofeldo vadovaujamai organizacijai  „SPecial Executive for Counter-intelligence, Terrorism, Robotics and Extortion“.

Septynios Romos kalvos taps fonu naujausiems agento 007 nuotykiams, kai 24-ojo filmo apie Jamesą Bondą kūrėjai ateinančiais metais pradės filmuoti scenas Italijos sostinėje. Britų aktorius Danielis Craigas, kuris ketvirtą kartą didžiajame ekrane vaidins garsųjį slaptąjį agentą, dalyvaus keliose dramatiškose automobilių persekiojimo scenose istorinėse miesto gatvėse, pagrindiniuose prospektuose ir upės krantinėse.

Tačiau pagrindiniu jo kelionės į Romą akcentu turėtų tapti šuolis iš sraigtasparnio su parašiutu ir tikslus nusileidimas ant Siksto tilto – XV amžiuje pastatyto siauro pėsčiųjų tilto per Tibro upę, kuris pakeitė daug senesnį statinį, menantį bent IV mūsų eros šimtmetį.

Detalių apie filmavimą Romoje, kuriant naujausią Bondiados dalį, buvo nutekinta Italijos žiniasklaidai. Šio filmo pirmąsias scenas planuojama pradėti kurti dar iki šių metų pabaigos kino studijoje „Pinewood Studios“ Londone. Filmo režisieriumi taps britas Samas Mendesas – iškilus teatro režisierius, pelnęs pripažinimą kaip itin populiarios 23-osios Bondiados dalies „Operacija Skyfall“ (Skyfall), kūrėjas. Tikimasi, kad dar pavadinimo neturintis 24-asis filmas bus išleistas ateinančių metų pabaigoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)