Šiemet Sandanso festivalis į tarptautinę konkursinę programą atrinko tik 12 vaidybinių filmų – tai laimingieji, kurie į konkursą pateko iš daugiau nei 2 tūkstančių vaidybinių kino juostų, siūlytų iš viso pasaulio. 

„Tai svarbus įvykis Lietuvos kinui. Į šį festivalį kasmet suvažiuoja JAV ir pasaulio kino elitas. Filmo premjera Sandanse bus stiprus startas filmui, pralenkęs visus mūsų lūkesčius “, - sako viena iš filmo prodiuserių Živilė Gallego.

Didžiausias JAV nepriklausomo kino festivalis „Sundance“ kasmet į Jutos valstijoje įsikūrusį Park City miestą sutraukia kino pasaulio garsenybes. Jame lankėsi Keira Knightley, Ashton Kutcher, Jessica Alba, Daniel Radcliffe, Amanda Seyfried, Joseph Gordon-Levitt, Julianne Moore ir kitos žvaigždės.

Sandanso festivalis išsiskiria tuo, kad daugeliui aktorių ir režisierių jis yra tramplynas į tolimesnę sėkmingą karjerą. Jame kadaise buvo pastebėtos tokios dabartinės kino žvaigždės, kaip Kevin Smith, Robert Rodriguez, Quentin Tarantino, Todd Field, David O. Russell, Steve James, Paul Thomas Anderson, Steven Soderbergh, Darren Aronofsky, James Wan, Edward Burns ir Jim Jarmusch.

„Tai labai smagi naujiena, nes į filmą įdėjau daug širdies ir pastangų, bus įdomu pasidalinti su pasauliu savo emocijomis apie gražiausius ir sudėtingiausius paauglystės metus. Man buvo svarbu „Sangailę“ filmuoti Lietuvoje, nes čia aš praleidau savo paauglystę. Labiausiai džiugina tai, kad pasaulis pamatys talentingus lietuvių aktorius ir kitų kūrėjų darbą“, - sako šiuo metu Prancūzijoje gyvenanti filmo režisierė Alantė Kavaitė.

„Sveikiname filmo režisierę ir visą komandą patekus į vieno garsiausių kino festivalių konkursinę programą. „Sangailės“ pasirodymas „Sundance Film Festival“ – puikus filmo startas, atveriantis naujų galimybių visai tarptautinei kūrėjų komandai. Džiaugiuosi, kad ateinančiais metais „Sangailė“ kreips tarptautinės kino bendruomenės žvilgsnį į Lietuvą“, – sako filmo gamybą parėmusio Lietuvos kino centro direktorius Rolandas Kvietkauskas.

Sandanso kino festivalis JAV rengiamas jau 27 kartą. Festivalį 1978 metais įkūrė legendinis aktorius Robertas Redfordas. Sandanso festivalio konkursinėje programoje iki šiol dalyvavo tik dokumentinis lietuviškas filmas – Mariaus Markevičiaus „Kita svajonių komanda“, 2012 m.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)