Jau šį sekmadienį, lapkričio 30 d. pačioje advento pradžioje, kuomet prasideda susikaupimo metas, „Pasaka“ pakvies žiūrėti lenkų režisieriaus Pawelo Pawlikowskio dramą „Ida“, kurioje nagrinėjama pasirinkimo tarp prigimtinės tapatybės ir tikėjimo tema. Ištobulinta filmo estetika, minimalizmas ir subtilumas palieka daug erdvės giliai diskusijai apie kompleksišką istorijos problematiką, kurią su žiūrovais po filmo aptars kunigas Algirdas Toliatas.

Gruodžio 7 d. bus rodomas dokumentinis filmas „Dviračiais per Gruziją“, pasakojantis apie grupės lietuvių dviratininkų išvyką į Gruziją, Tušetijos nacionalinį parką, kelyje pasitaikiusius gamtos ir žmogiškuosius išbandymus. Filmo peržiūroje dalyvaus autorius Algirdas Gurevičius.

Trečiąjį advento sekmadienį „Pasakoje“ bus rodomas Audriaus Stonio naujausias filmas „Avinėlio vartai“, filmuotas Lietuvoje, Izraelyje ir Jordanijoje, nagrinėjantis krikšto sakramento reikšmę ir ištakas. Pasak režisieriaus, filmo idėja prieš kelerius metus gimė Šv. Kazimiero provincijos viceministrui, broliui Gediminui Numgaudžiui, kuris kartu su A.Stoniu dalyvavo filmo gamybos procese. Filmo seanse taip pat dalyvaus kūrėjai.

Paskutinis advento sekmadienis paskleis kalėdinę nuotaiką. Žavinga ir stilinga dokumentinė juosta „Amžinai stilingos“ apie garbingo amžiaus Niujorko damas, kurios džiaugiasi kiekviena gyvenimo diena, sukurta lietuvės režisierės Linos Plioplytės, kvies pasidalinti mintimis apie saviraišką bet kuriame amžiaus tarpsnyje.

Adventas tai žmogaus susitikimas su Kūrėju. Bet ryškiausias Dievo pėdsakas žemėje yra pats žmogus... Keturi adventiniai kino sekmadieniai, tai puiki galimybė ne tik pažvelgti į pasaulį naujomis, kino kūrėjo akimis, bet ir pasidalinti su kitais žiūrovais tais jausmais, kuriuos pažadino filmas. Argi tai ne pasaka?..“ – sako Lietuvos policijos kapelionas, kunigas Algirdas Toliatas, kviesdamas visus į kiną su šeimomis ir bičiuliais ir pažadėdamas pats dalyvauti visuose seansuose iškart po mišių už policiją ir visuomenę Šv.Ignoto bažnyčioje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)