Veiksmo trilerio „John Wick“ premjeros proga, kviečiame sužinoti įdomių faktų apie K.Reeveso karjerą ir asmeninį gyvenimą, juk jis – viena uždariausių ir labiausiai gerbėjų smalsumą kurstančių Holivudo žvaigždžių, o jo puiki išvaizda net apipinta nemirtingumo mitu.

Keanu Charlesas Reevesas gimė Libano sostinėje Beirute.

Aktoriaus pravardės – „The Wall“ (liet. siena) ir „The One“ (liet. vienintelis).

K.Reeveso ūgis – 185 cm.

Aktoriaus vardas havajiečių kalba reiškia „švelnus vėjelis virš kalnų“.

K. Reeveso motina buvo šokėja ir kostiumų dizainerė Patricia Taylor, o jo tėvas – Samuelis Nowlinas Reevesas Havajuose gimęs geologas. Iširus jų santuokai Keanu su jaunesniąja seserimi Kim Reeves persikėlė su motina į Niujorką, o vėliau į Torontą. Aktorius niekuomet nebeužmezgė santykių su biologiniu tėvu.
Keanu Reevesas filme "John Wick" (ACME Film nuotr.)

Mokykloje Keanu pernelyg nesidomėjo mokslais, tačiau buvo aistringas ledo ritulio žaidėjas, kur ir pelnė pravardę „Siena“, bei noriai lankė teatro pamokas. Galiausiai, būdamas 17-os, K. Reevesas metė mokyklą, kad galėtų siekti aktoriaus karjeros, nors galėjo tapti ir profesionaliu ledo ritulininku.

Po vaidmenų Kanados televizijoje ir antraplanio vaidmens 1986-ųjų juostoje „Youngblood“ K. Reevesas nutarė persikelti į Holivudą. Kino kritikai aktorių pastebėjo jam atlikus vaidmenį tamsioje 1986-ųjų paauglių dramoje „River‘s Edge“.

Pirmoji populiarumo banga į K. Reeveso gyvenimą atsirito po vaidmens 1989-ųjų komedijoje su mokslinės fantastikos elementais „Bill & Ted's Excellent Adventure“. Keistuolio Tedo rolė Keanu taip prilipo, kad jos atsikratyti aktoriui prireikė net kelerių metų.

1994-aisiais dorai neįvertintas aktorius tapo veiksmo filmų žvaigžde, atlikęs vaidmenį juostoje „Greitis“ (angl. „Speed“), tačiau visų nuostabai po keleto metų K.Reevesas atsisakė pasirodyti filmo tęsinyje.

Nauja šlovės era profesiniame K. Reeveso gyvenime prasidėjo po to, kai jis atrado tikrą aukso gyslą, atlikęs vaidmenį Andy ir Lanos Wachowskių 1999-ųjų filme „Matrica“ (angl. „The Matrix“).

Žurnalas „People“ įtraukė K. Reevesą į 50-ies gražiausių pasaulio žmonių sąrašą.

1993-ųjų gegužę K. Reevesas buvo suimtas Los Andžele už vairavimą išgėręs.

Aktorius dievina pramoginius šokius.

Jaunystėje Keanu yra uždarbiavęs galąsdamas pačiūžas.

Aktoriaus hobiai – jodinėjimas žirgais ir banglenčių sportas. Šiais užsiėmimais K. Reevesas susidomėjo po to, kai jų prireikė aktoriaus vaidmenims.

K.Reevesas yra didelis motociklų aistruolis, jis turi mažiausiai du „Norton Commando“ motociklus.

Egzistuoja grupė žmonių, skleidžiančių žinią, esą K. Reevesas yra nemirtingas. Jų teigimu, aktorius labai panašus į 1847-aisiais gimusį prancūzų aktorių Paulą Mounet ir atrodo stebėtinai jaunas, nors yra 50-ies.

K. Reevesas yra įkūręs privatų fondą, kuris padeda ligoninėms, gydančioms vėžiu sergančius vaikus

Kai aktoriaus seseriai Kim buvo diagnozuota leukemija, jis ją prižiūrėjo ir gydymui išleido 5 mln. JAV dolerių.

K. Reevesas taip pat palaiko „SickKids“ fondą, labdaros programą „Stand Up to Cancer“ bei gyvūnų teises ginančią organizaciją PETA.

Devintajame dešimtmetyje K.Reevesas, kai nesifilmavo kine, drauge su alternatyvaus roko grupe „Dogstar“ koncertavo kaip bosistas. Šis kolektyvas apšildė tokius atlikėjus kaip Davidas Bowie ir „Bon Jovi“, o 1999-aisiais net grojo garsiajame „Glastonbury“ festivalyje.

K. Reeveso žavesiui neatsispyrusių žinomų moterų gretose – Sandra Bullock, Winona Ryder, Parker Posey ir Charlize Theron.

Apie asmeninį gyvenimą K. Reevesas niekuomet nelinkęs atvirauti. Gyvenimas aktoriui skyrė ne vieną skaudų išbandymą. Jo geriausias draugas, kartu 1991-ųjų filme „Manasis Aidahas“ (angl. „My Own Private Idaho“) vaidinęs Riveris Phoenixas perdozavęs narkotikų mirė 1993-aisiais. 1999-aisiais K. Reeveso mylimoji, aktorė Jennifer Syme pagimdė negyvą mergaitę. Praėjus vos pusantrų metų jauna moteris žuvo automobilio avarijoje.

Holivude K. Reevesas garsėja dosnumu. Net 50 mln. JAV dolerių iš jo vaidinant „Matricos“ filmo tęsiniuose uždirbtų 70 mln. JAV dolerių jis skyrė filmo kūrybinei grupei, kuri dažniausiai lieka pamiršta – specialiųjų efektų ir grimo komandoms. „Pinigai – paskutinis man rūpintis dalykas. Už tai, ką jau uždirbau, galėčiau gyventi dar keletą šimtmečių“, – tuomet sakė aktorius.

Kiekvienam iš 12-os „Matricos“ kaskadininkų K. Reevesas padovanojo po „Harley Davidson“ motociklą.

K.Reevesas iki šiol tebeturi Kanados pilietybę ir pasą.

Filmuodamasis 2000-ųjų juostoje „Atsarginiai“ (angl. „The Replacements“) K.Reevesas atsisakė 90 proc. savo honoraro, kad kino kūrėjai galėtų pakviesti filme vaidinti aktorių Gene‘ą Hackmaną. Anksčiau aktorius yra sutikęs gauti 2 mln. JAV dolerių mažesnį atlyginimą, kad Alas Pacino pasirodytų 1997-ųjų filme „Velnio advokatas“ (angl. „Devil‘s Advocate“).

Vaidmeniui filme „Matrica“ K. Reevesas keturis mėnesius mokėsi Kung fu kovos meno.

K. Reevesas kalba prancūziškai.

Filmui „Matrica. Perkrauta“ K. Reevesas išmoko per 200 skirtingų kovos judesių.

Geriausia drauge Keanu vadina savo seserį Kim. Vienas jo bičiulių, velionio geriausio draugo brolis Joaquinas Phoenixas. Taip pat jis iki šiol bičiuliaujasi su Sandra Bullock.

Aktorius yra užkietėjęs „Formulės-1“ ir „IndyCar“ bolidų lenktynių gerbėjas.

Pasak K.Reeveso, didžiausios įtakos jam turėjęs aktorius – Peteris O‘Toole‘as.

Aktorius turi skaitymo sutrikimą – disleksiją.

Stanley Kubrickas, Davidas Leanas, Frankas Capra ir Martinas Scorsese yra vieni mėgstamiausių K.Reeveso kino kūrėjų.

2013-aisiais K.Reevesas išgyveno ir karjeros pakilimą, ir nuopuolį. Jis pristatė pirmąjį paties režisuotą filmą „The Man of Tai Chi“, kuris papasakojo apie jo draugo, kaskadininko Tigerio Cheno gyvenimą. Juosta debiutavo Pekino ir Kanų kino festivaliuose ir sulaukė puikių kritikų atsiliepimų. Tačiau tais pačiais metais kino teatrus pasiekė filmas „47 Roninai“, kuriame K.Reevesas atliko pagrindinį vaidmenį. Šis filmas kompanijai „Universal Pictures“ atnešė net 175 mln. JAV dolerių nuostolių.

Aktorius gyvena Holivud Hilse, Kalifornijoje. Šių metų rugsėjį net dusyk buvo įsibrauta į K. Reeveso namus. Abu kartus įsibrovėlės buvo jo gerbėjos moterys, tačiau tik pirmoji užtiko aktorių namuose. Pasikalbėjęs su nekviesta viešnia K.Reevesas iškvietė policiją.

Filme „John Wick“ žiūrovų laukia įspūdingos gaudynės, ginkluoti susirėmimai, prašmatnus gangsterių gyvenimas ir akį traukiantys automobiliai. Seni žudiko draugai ir priešai, skriejančios kulkos ir gražuolės moterys neleis žiūrovams atplėšti akių nuo ekranuose vykstančio veiksmo. Filme be K.Reeveso taip pat pasirodys Willemas Dafoe, Jasonas Isaacsas, Adrianne Palicki, iš „Sostų karų“ pažįstamas Alfie Allenas ir kiti.

Stilinga buvusio samdomo žudiko keršto istorija jau pasiekė Lietuvos kino teatrus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)