„Vieninintelis dalykas, kuris mane nudžiugino, tai J. Šeduikytės vaidyba. Ji parodė, kad gali vaidinti geruose filmuose. Jai tiesiog nepasisekė su filmu. M. Jampolskis taip pat neblogas aktorius. Tik žiūrint kino juostą atrodė, kad jam nesmagu vaidinti. Blogesnio filmo seniai nebuvau matęs. Juo galima kankinti žmones. Filmas visai nėra nebaisus, ir nejuokingas. Režisierius R. Matačius nėra blogas, tačiau filmas neišėjo“, - DELFI kalbėjo dizaineris Aleksandras Pogrebnojus.

Žinomas vyras sakė, kad iš filmo išėjo anksčiau ir pabaigos nesulaukė. Pasak A. Pogrebnojaus, jam buvo gaila auklės, prižiūrėjusios jo sūnų: „Aš jau esu senas žmogus ir žinau, kad blogas filmas pabaigoje negali pavirsti į gerą. Tiesą pasakius, man net neįdomu, kaip jis baigėsi. Bet koks filmas turi sudominti žmogų pažiūrėti jį iki pabaigos. Visas filmas yra blogas: neišvystyti charakteriai, neišplėtota istorija.“

Monika Račiūnaitė ir Aleksandras Pogrebnojus

Kaip ir A. Pogrebnojų, dainininkę Augustę Vedrickaitę nudžiugino J. Šeduikytės vaidyba. Atlikėja sakė, kad žavisi Jurgos talentu. „Esu siaubo ir psichologinių filmų mylėtoja. Džiaugiuosi, kad šis žanras atsirado ir Lietuvoje. Tačiau būkime teisingi – yra kur tobulėti. Nebuvo įspūdingo siužeto, kliuvo kamerų darbas. Viskas filme jau buvo matyta anksčiau“, - sakė A. Vedrickaitė.

Dainininkę sužavėjo tai kad „Rūsys“ yra pirmas pasaulio istorijoje išmanusis filmas. Visi, parsisiuntę filmo programėlę, gali matyti režisieriaus komentarus, stebėti, ką mato personažai filme, girdėti papildomus garsus. Tačiau A. Vedrickaitė stebėjosi, kad ne visiems ši programėlė veikė ir ne visi tai galėjo išbandyti: „Kino seanse šiek tiek blaškė šviečiantys mobiliųjų telefonų ekranai. Akys krypo į šalia sėdinčių telefonus.“

Augustė Vedrickaitė

Paklausta, ar rekomenduotų šį filmą pamatyti kitiems, pašnekovė susilaikė nuo komentaro. „Jei po seanso aš noriu jį dar kartą pamatyti, vadinasi filmas yra labai geras. Jei aš filmą aptarinėju, diskutuoju – filmas puikus. Su draugais po filmo nuėjome išgerti arbatos, pakalbėjome apie filmą, scenas, kurios patiko ar ne. Tai lietuviškas produktas, reikia pasidžiaugti tautiečiu darbu“, - pokalbį baigė pašnekovė.

Aktorė Gražina Baikštytė neslėpė, kad filmas jai nepatiko. Vienintelis jai patikęs dalykas – J. Šeduikytės vaidyba. „Tai buvo net ne vaidyba, o buvimas filme. Pasigedau filmo scenarijaus. Per garsiai buvo pranešta, kad tai siaubo filmas. Prieš kuriant tokio žanro filmą reikėtų nesiskelbti, o sužinoti, kas yra siaubo filmas, kaip jis yra kuriamas, kaip kuriama įtampa. Filmo metu nebuvo baisu, buvo nuobodu“, - sakė aktorė.

Gražina Baikštytė ir Algimantas Mikutėnas

„Kaip pirmas lietuvių siaubo filmas, tai paliko visai neblogą įspūdį. Tačiau man nepatinka siaubo filmai, užtenka ir taip streso gyvenime. Kritikuoti galimą viską. Taip pat ir šį filmą. Tačiau nenoriu į tai gilintis“, - sakė Larisa Kalpokaitė. Aktorė pagyrė tiek M. Jampolskio, tiek J. Šeduikytės vaidybą, operatoriaus darbą.

Larisa Kalpokaitė ir Jonas Braškys

Aktorius ir verslininkas Gediminas Juodeika iš kino išėjo laimingas – filmas jam patiko: „Reikia nepamiršti, kad tai lietuviškas kinas. Filmas paliko intrigą, vietos fantazijai. Mano nuomone, nebuvo išspręstos finalinės scenos, paprastesniam žiūrovui nepaaiškinta filmo esmė. Pritrūko holivudiškesnės, aiškesnės siužeto linijos, persipynusios su praeitimi, dabartimi ir fantazija.“

Gediminas Juodeika

Filmo „Rūsys“ premjeros akimirkos – DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)