Filmo režisierius Ričardas Matačius sakė, kad jį sužavėjo filmo idėja. Kūrybos procesas režisierių intrigavo kiekviename žingsnyje. „Tai eksperimentas, kurį mes ilgai darėme. Supratau, kad žiūrovas nebus to jautęs“, - sakė filmo kūrėjas. Filmo gamybos procesas užtruko metus. Daugelis filmo scenų buvo filmuojama naktimis. Taip kino kūrėjai darė dėl to, kad aktoriais neturėjo tam laiko dieną. Be to, tamsusis paros metas padėdavo įsijausti į filmą.

„Šiuo filmu mes bandėme kalbėti ne apie asmeninę, o bendrą baimę“, - teigė filmo kūrybinė komanda.

„Kiekvienas iš mūsų turi savo vidinį rūsį, tik ne visi apie jį pagalvoja. Filmas, skirtingai nei įprasta siaubo žanrui, paremtas psichologiniais poveikio modeliais, o ne kraujo klanais, nes koncentruojamasi į istoriją apie tai, kas atsitinka tiems, kurių kaltei paslėpti vietos jų rūsyje nebėra. Filmas kuriamas remiantis tikru, Lietuvoje įvykusiu nutikimu“, – sako vienas iš „Rūsio“ scenarijaus autorių, filmo prodiuseris A. Dulkys.

Pagrindinė filmo aktorė Jurga Šeduikytė spaudos konferencijoje sakė, kad nusifilmuoti kine buvo jos sena svajonė. Dainininkė džiaugėsi, jog su filmo režisieriumi jai jau teko dirbti kuriant jos video klipus.

„Siaubo ir grožio derinys man yra gražiausia, kaip galima papasakoti apie pasaulį. Man tai nebuvo filmas, aš viską išgyvenau. Tai mano pirmas kartas, stengiausi siurbti informaciją. Tai filmas apie sankryžą tarp dviejų apsisprendimų“, - sakė J. Šeduikytė. Dainininkei labiausiai įsiminė pabaigos scena, vieta, kurioje viskas paaiškėja.

„Filmas buvo filmuojamas vienoje vietoje, kurioje mes praleisdavome po 16 valandų. Filmuojant buvo naudojama speciali filmavimo technika. Kadangi komanda buvo nedidelė, tapome šeima. Aplankydavo akimirkos, kai būdavai labai pavargęs. Tada pradėdavo vaidentis“, - pasakojo Marius Jampolskis.

Aktorius sakė visada labai bijojęs siaubo filmų ir prieš dešimt metų nebūtų pasakęs, kad sutiks filmuotis.

„Filmavimo darbai truko tris savaites, labai pavargome. Kinas niekada nesikartoja. Man labai sekasi su partnerėmis. Jurgos įsiklausimas į aplinką buvo išskirtinis“, - kolegę gyrė M. Jampolskis pridurdamas, kad filmuotis jį įkalbėjo režisierius.

Aktoriai neslėpė - filmavimo metu nepavyko išvengti baimės ir šleikštulio jausmo. „Kadangi esu gana uždaras žmogus, didžiausia mano baimė buvo išleisti emociją. Reikia pasitikėti žmonėmis, su kuriais dirbi. Tarpusavyje buvo labai didelė pagarba“, - kalbėjo J. Šeduikytė.

„Žmogaus baimė yra varomoji jėga. Reikia ją mokėti panaudoti. Tie, kas moka tą padaryti, yra profesionalai. Nereikia bijoti bijoti“, - dėstė M. Jampolskis.

„Rūsys“ taip pat pirmas pasaulio istorijoje išmanusis filmas. Visi, parsisiuntę filmo programėlę, gali matyti režisieriaus komentarus, stebėti, ką mato personažai filme, girdėti papildomus garsus.

Kino filmas „Rūsys“ pasakoja garsios tapytojos Ievos (vaidina J. Šeduikytė) ir finansininko Tomo (M. Jampolskis) šeimos istoriją. Kai sutuoktinių namo rūsyje paslaptingai dingsta nekviestas svečias, o ant rūsio laiptų Tomas randa C formos vinį, pradeda dėtis protu nesuvokiami dalykai. Tai bus įtempta, iki paskutinės akimirkos intrigą išlaikanti istorija, nagrinėjanti amžinas vertybes – meilę, Dievo egzistenciją, šeimos santykių trapumą ir svarbiausia – nuodėmės kainą.

Spaudos konferencijos akimirkos - DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)