„Jo turi viziją pratęsti šią frančizę ir pirmą kartą ji rašo scenarijų, kas, jos manymu, gali virsti mažiausiai trilogija“, – sakė „Warner Bros“ generalinis direktorius Kevinas Tsujihara.

Filmus režisuoti turėtų Davidas Yatesas, kuris vadovavo keturioms paskutinėms iš aštuonių „Hario Poterio“ frančizės dalių. Pranešama, kad D. Yatesas ketina suburti „Hario Poterio“ filmavimo komandą: Davidą Heymaną, J. K. Rowling, Steve'ą Klovesas ir Lionelį Wigramą.

Hogvartso mokiniams skirtu 42 puslapių vadovėliu, išspausdintu 2001 metais, paremti „Warner Bros“ filmai pasakos apie „stebuklingą zoologą“ Newtą Scamanderį, kuris pašvenčia savo gyvenimą stebuklingų būtybių paieškai Poterio fantastinio pasaulio „tęsinyje“.

Planuojama filmo pasirodymo data – 2016 metų lapkričio 18 diena. Tai dvi dienos iki 15-ųjų „Hario Poterio ir išminties akmens“ („Harry Potter and the Sorcerer's Stone“) metinių. Vėlesni filmai turėtų pasirodyti 2018 ir 2020 metais.

Filmų apie Harį Poterį frančizė ir toliau išlieka pačia sėkmingiausia istorijoje, viso pasaulio bilietų kasose uždirbusia 7,7 milijardo dolerių (20,78 milijardo litų).

Praėjusį rugsėjį J. K. Rowling savo gerbėjams atskleidė keletą detalių: „Slaptos stebuklingos bendrijos įstatymai ir papročiai bus pažįstami visiems, kurie skaitė knygas apie Harį Poterį ar matė filmus apie jį, – rašė kultinės knygos autorė. – Tačiau Newto istorija prasidės Niujorke, septyneri metai prieš Hario pradžią“.

Praėjusią savaitę J. K. Rowling sukėlė sambrūzdį tarp gerbėjų, tinkle „Twitter“ užmindama mįslę: „Cry, foe! Run amok! Fa awry! Mano burtų lazdelė netoleruos šios nesąmonės“. Po visą dieną trukusių spekuliacijų autorė atskleidė, kad tai buvo Newtui Scamanderiui priskiriama anagrama.
Taip pat buvo pasklidę gandai, kad dar vienas „Hario Poterio“ Hogvartso tekstų rinkinys „Quidditch Through the Ages“ taip pat bus adaptuotas didžiajam ekranui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)