Pristatyme dalyvavo spalvingus herojus įkūnijusios damos Aldona Vilutytė ir Karina Krysko.

Juostoje taip pat vaidina Arūnas Sakalauskas, Marijonas Mikutavičius, Jurgita Ragutskaitė, Andrius Žebrauskas ir kt.

Aktorius ir scenarijaus autorius Audrius RakauskasGustavas, filmo režisierius, scenarijaus autorius ir prodiuseris Vaidas Lekavičius, režisierius ir scenarijaus autorius Augustinas Gricius bei prodiuseris Žilvinas Naujokas, kuris į pristatymą atskubėjo tiesiai iš oro uosto. "Tado Blindos" kūrėjas lankėsi Indijoje, kur vyko naujausio filmo su Vytaru Radzevičiumi ir Martynu Starkumi.

Kino kūrėjai pristatymo metu atskleidė filmo kūrybines dirbtuves. Anot režisieriaus, sunkiausia kuriant šį filmą buvo iš vieno aktoriaus įkūnyti keturis personažus: Gustavą, dėdę Gustavsbergą, profesorių Kalėdauską ir Nykštuką Beną.

"Nors aš pratęs kuriant laidas kalbėtis su savimi, tačiau filme mano keturi herojai dažniausiai pasirodo visi kartu", - juokiasi A. Rakauskas.

Aktoriams didžiąją dalį laiko teko filmuotis prie žalio fono, todėl visus specialiuosius efektus kūrė kompiuterinės grafikos meistrai. Anot prodiuserių, jei jų visų darbo valandas susumavus, vienam žmogui prie kompiuterio pasėdėti būtų tekę dešimt metų.

Amžiaus ekspedicija tapsianti pagrindinių filmo herojų, korespondento Gustavo ir profesoriaus Velykio Kalėdausko-Kučio, kelionė turi svarbų tikslą – surasti prarastą Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės relikviją. Kuo ji tokia svarbi, „Gustavo nuotykių“ kūrėjai kol kas neatskleidžia išlaikydami intrigą. Jų teigimu, originalus pasakojimas bus universalus ir patiks ne tik lietuviams, bet ir bus patrauklus užsienio žiūrovams.

Animacinio filmo premjera - spalio 17 d.

Pirmojo lietuviško vaidybinio animacinio filmo „Gustavo nuotykiai“ pristatymas - DELFI galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)