Kaip Eltai sakė filmo koprodiuseris, UAB "Baltijos filmų grupė" direktorius Robertas Urbonas, ne vienerius metus brandintas didelis kino projektas - trijų valandų trukmės televizijos epas - Lietuvoje bus filmuojamas iki liepos pabaigos.

Tris mėnesius truksiantys filmavimo darbai prasidės viduramžiškoje Trakų salos pilyje, vėliau kūrybinė grupė persikels į pajūrį - filmuos Nidoje, Šventojoje, Klaipėdoje, Rusnėje, o baigs darbą Kaune.

"Klaipėdos laivų statykloje specialiai šiam filmui statomas 40 metrų ilgio viduramžių burlaivis, tačiau jis nebus tiksli tų laikų laivo kopija, nes turės ne vieną, o du stiebus ir daugiau burių, kad būtų įspūdingesnis. Šis laivas bus atplukdytas į Nidą, bet filmuojant niekur neplauks - tai būtų pernelyg pavojinga", - sakė R. Urbonas.

Kaip manoma, iš tikrųjų XIV amžiuje gyvenęs legendinis piratas Klausas Stoertebekeris jūrų platybėse, kaip ir Robinas Hudas giriose, kovojo prieš neteisybę ir galingųjų priespaudą. Jis buvo ne tik Šiaurės ir Baltijos jūrų keliautojų siaubas, bet ir kaip tikras geras piratas - moterų širdžių užkariautojas. Jis įsimyli pirklio dukrą Elizabetę, verčiamą tekėti už nemylimo vyro. Kova už Elizabetę tampa žūtbūtine.

Filmą režisuos portugalų kilmės vokiečių režisierius Miguelis Alexandre'as, sukūręs ne vieną nuotykių filmą ir pelnęs kino titulų. Pagrindinį veikėją Klausą Stoertebekerį įkūnys vokiečių kino viltimi vadinamas aktorius Kenas Dukenas, jau vaidinęs kartu su tokiomis vokiečių kino žvaigždėmis kaip Franka Potente, Heineris Lauterbachas ir kitais.

Didžiąją Stoertebekerio meilę Elizabetę vaidins 34 metų prancūzė Claire Keim, savo gimtinėje vaidinusi daugiau kaip 30-yje televizijos ir vaidybinių kino filmų. Kitus vaidmenis filme atliks Vokietijoje populiarūs kino aktoriai, taip pat 15 lietuvių aktorių ir įspūdingas skaičius statistų - apie 2 tūkstančius žmonių.

Prabangų filmą į televizijos ekranus numatoma išleisti jau kitąmet, o vieni pirmųjų jį turėtų pamatyti Baltijos televizijos žiūrovai.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją