Scotto Franko režisuotas filmas „Vaikštant tarp antkapių“ – tai žymaus amerikiečių rašytojo Lawrence‘o Blocko kriminalinių romanų serijos apie buvusį policininką Metą Skuderį ekranizacija. L.Neesono įkūnytas pagrindinis filmo herojus po nesėkmingo nusikaltėlių sulaikymo buvo priverstas pasitraukti iš policijos pareigūnų gretų. Dabar jis teikia paslaugas įvairaus plauko žmonėms dirbdamas privačiu detektyvu be licencijos. Jis sutinka pagelbėti narkotikų prekeiviui (akt. Danas Stevensas), kuris medžioja jo žmoną pagrobusius vyrus. Nors piktavaliams buvo sumokėta išpirka, jie moterį vis tiek nužudė. Detektyvui besigilinant į painų tyrimą, aiškėja, kad žudikai yra ypač šaltakraujiški, patyrę ir neketina sustoti.

„Jie buvo apsėsti. Jie pabaisos. Ne žmonės“, – taip ieškomus nusikaltėlius Metui Skuderiui apibūdina vienas jo pašnekovų, vėliau pasirenkantis mirtį. Už įstatymo ribų vykstančios teisybės paieškos virsta pavojingomis gaudynėmis, kuriose nė neaišku, kas katė, o kas – pelė.

Kovotojus su niekšais filmuose „Pagrobimas“ ir „Non-stop“ vaidinęs 62-ejų L.Neesonas šįsyk ir vėl lipa blogiukams ant kulnų, vos tik nustoja skandinti kaltę ir problemas alkoholyje. Gauta nauja užduotis pažadina tyrėjo azartą, o mirtina rizika nebeleidžia pulti į neviltį. „Patekę į furgoną jie tampa vien kūno dalimis“, – žiaurios realybės konstatavimas tik dar paaštrina detektyvo troškimą sustabdyti bepročių užkurtą žudymo mašiną.

„Vaikštant tarp antkapių“ režisierius S.Frankas kino mėgėjams jau žinomas kaip hitų „Įspėjantis pranešimas“ bei „Ernis“ scenarijaus autorius. Naujojo veiksmo trilerio prodiuserių gretas papildė garsusis aktorius Danny DeVito.

Apie žiaurią Niujorko nusikaltėlių pasaulio kasdienybę pasakojantis įtemptas kriminalinis veiksmo trileris „Vaikštant tarp antkapių“ Lietuvos kinuose bus rodomas nuo rugsėjo 19 dienos.

Filmo „Vaikštant tarp antkapių“ anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)