Interviu populiariam žurnalui „GQ“ kritiškai vertinti savo ir kolegų darbus nebijantis 55-erių V.Mortensenas apie naująjį filmą atsiliepė itin šiltai. „Apsimetėlis, sukčius ir dama“ skiriasi nuo kitų šiandien kuriamų juostų tuo, kad šis trileris yra gerokai subtilesnis ir elegantiškesnis. Manau, taip yra dėl to, kad pernelyg iškilo superherojų kultas. Žinoma, tas žanras smagus, bet jis labai akivaizdus – nubrėžiamos aiškios ribos tarp geriečių ir blogiečių. Taip nustelbiamos įdomios meninės raiškos priemonės. Patricios Highsmith romanas, pagal kurį ir pastatytas naujasis filmas, gerokai painesnis, herojai, kaip ir pats siužetas, stebina netikėtais vingiais ir istorijos posūkiais. Manau, kad tai – didesnis iššūkis publikai. Aš noriu filmuotis filmuose, kurie gerbia publikos sumanumą“, – savo požiūrį dėstė jis.

Kaip Variety.com sakė „Apsimetėlis, sukčius ir dama“ režisierius H.Amini, V.Mortensenas ypatingas tuo, kad sugeba pasinaudoti bjauriąja herojų puse. „Viggo priėmė personažo tamsiąją pusę ir žiaurumą, juos prisijaukino. Dėl jo meistriškumo Česteris Makfarlandas yra įtraukiantis, o ne atgrasus“, – aktoriumi žavėjosi režisieriaus amplua debiutuojantis scenaristas.

Iš Atėnų nieko neparsivežė

Paklaustas apie iš filmavimo aikštelės Atėnuose ar kitose filmavimo vietose parsivežtus suvenyrus, V.Mortensenas pasakojo, kad jis yra ne iš tų, kurie vežasi smulkmenas ar filmo rekvizitą namo. Jis atskleidė mieliau personažą papildantis savo paties atneštais daiktais. Šįsyk jam drauge su aktore Kirsten Dunst teko vaidinti stilingą, tarsi iš Franciso Scotto Fitzgeraldo „Didžiojo Getsbio“ puslapių nužengusią amerikiečių porą. „Mano herojus Česteris Makfarlandas, nors ir atrodo labai rafinuotas, yra savamokslis ekspertas. Jis apsiskaitęs, žino viską apie senovės Graikiją, graikų mitologiją. Jis daug skaito, o tos knygos, kurias išvysite filme – mano paties surastos“, – teigė žinomas aktorius.

Mėgstantiems skaityti – aktoriaus rekomendacijos

Knygų mylėtojams V.Mortensenas parekomendavo porą jo knygų-favoričių, tiesa, nesusijusių su filmu „Apsimetėlis, sukčius ir dama“. Pirmoji – kontraversiškas Christopherio Hitchenso kūrinys „Dievas nėra didis“ (angl. „God Is Not Great“), o antroji – paties aktoriaus redaguota knyga „Miško sūnūs“, pasakojanti apie XIX a. pabaigoje Amazonėje dirbusį antropologą Maxą Schmidtą.

Filmo „Apsimetėlis, sukčius ir dama“ istorija prasideda, kai rafinuota ir elegantiška amerikiečių pora atvyksta į Atėnus. Čia sutuoktiniai susipažįsta su jaunu turistų gidu. Tačiau netrukus įvykstanti žmogžudystė paverčia juos vienas kito draugijos įkaitais. Daugybę paslapčių bei intrigų slepiančią istoriją Lietuvos žiūrovai galės išvysti jau nuo rugpjūčio 1 dienos.

Filmo „Apsimetėlis, sukčius ir dama“ anonsas:
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją