„Po septintųjų kino apdovanojimų „Sidabrinė gervė“ Lietuvių kino akademija tapo oficialia ir visateise Europos kino akademijų klubo nare“,– patvirtina šiuo metu Karlovi Varuose viešinti G.Arlickaitė.
Humanitarinių mokslų daktarė neslepia džiaugsmo – LiKA įstojimas į Europos kino akademiją yra didelis postūmis Lietuvos kinui.

„Mums labai svarbu palaikyti ryšius su kolegomis iš įvairių Europos šalių, kuriose nacionalinio kino apdovanojimai turi jau ilgas tradicijas (pvz. Danijoje, Norvegijoje, Vokietijoje, Prancūzijoje), dalyvauti tveriant jaunųjų Europos Sąjungos šalių narių nacionalinio kino apdovanojimų ypatumus, pretenduoti į Europos kino apdovanojimų organizatorių statusą ir tiesiog gerai jaustis EKA šeimoje“,– privalumus dėsto G.Arlickaitė.

Europos kino akademija yra subūrusi per 20 Europos šalių kino akademijų į savotišką kino mylėtojų draugiją, vieningai dirbančią Europos kino labui. Vienas reikšmingiausių ir ryškiausių akademijos renginių – nuo 1988-ųjų rengiami prestižiniai Europos kino apdovanojimai.

„Iš trijų Baltijos šalių tik Lietuva yra įsteigusi kino akademiją ir teikia apdovanojimus geriausiems šių dienų savo šalies kino kūrėjams. Apdovanojimus rengiančios LiKA įstojimas į EKA – tai akademijos pripažinimas visos Europos mastu. Džiugu, jog mūsų darbai ir pastangos yra įvertinami“,– teigia G.Arlickaitė.

G.Arlickaitė yra dalyvavusi Karlovi Varų, Monte Karlo, Liubeko, Miuncheno bei kitų tarptautinių kino festivalių žiuri. 3000 kino profesionalų vienijančiai Europos kino akademijai G.Arlickaitė priklauso jau 15 metų. Kinotyrininkė yra ne tik nuo 2008 metų organizuojamų kino apdovanojimų „Sidabrinė gervė“ vedlė, bet ir kino forumo „Scanorama“ sumanytoja bei meno vadovė, kino plėtrą Lietuvoje skatinančios viešosios įstaigos „Kino aljansas“ direktorė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)