Šios savaitės pabaigoje žiūrovai garsią Anglijos aktorę drauge su kolega Pierce‘u Brosnanu galės išvysti naujojoje romantinėje komedijoje „Meilės punšas“ (angl. „The Love Punch“). Buvusią apšvarinto verslininko žmoną įkūnijusi E.Thompson pademonstruos tikrą nutrūktgalviškumą, meilę nuotykiams ir avantiūroms. Artėjant saulėtos, Prancūzijos Rivjeroje filmuotos juostos premjerai, kviečiame sužinoti įdomių detalių apie šios žinomos moters karjerą ir gyvenimą.

Aktorės ūgis – 173 cm.

Londone gimusi E.Thompson augo aktorių šeimoje. Jos tėvas buvo aktorius ir režisierius Ericas Thompsonas, o motina – aktorė Phyllida Law, kartu su Emma pasirodžiusi keliuose filmuose. Jos jaunesnioji sesuo Sophie Thompson taip pat yra aktorė.

Studijuodama E.Thompson buvo populiari, mėgstama ir gera studentė. Ji mokėsi Kembridžo universitete anglų literaturą ir dalyvavo populiarios šio universiteto grupės „Footlights Group“ veikloje. Būtent joje kiek anksčiau susitiko dauguma garsiosios anglų komikų trupės „Monty Python“ narių.

1980-aisiais mokslus baigusi E.Thompson karjerą pramogų pasaulyje pradėjo kurdama laidas BBC radijuje ir pasirodydama komikų šou.

Pirmasis jos darbas televizijoje – 1983-ųjų komiškų etiudų programoje „Alfresco“. Aktorė laidai kūrė scenarijų ir joje vaidino drauge su „Footlights Group“ alumnais, šiandien taip pat garsiais aktoriais Stephenu Fry ir Hughu Laurie.

Sparčiai ir sėkmingai karjeros laiptais kopusi E.Thompson 1987-aisiais buvo pakviesta atlikti pagrindinį vaidmenį BBC televizijos miniseriale „Fortunes of War“. Čia jos mylimąjį įkūnijo aktorius Kennethas Branaghas. Aktorė už šią rolę ne tik buvo apdovanota Britų kino ir televizijos meno akademijos (BAFTA) apdovanojimu, bet ir jai gali būti dėkinga už pirmąją santuoką – ji ir K.Branaghas susituokė 1989-aisiais ir vėliau kartu įkūrė prodiuserinę kompaniją.

E.Thompson yra ir talentinga scenaristė, ji yra Ango Lee 1995-ųjų filmo „Protas ir jausmai“ (angl. „Sense and Sensibility) scenarijaus autorė, už šį darbą įvertinta „Oskaru“.

Aktorė garsėja kaip nebijanti save patraukti per dantį moteris.

1994-aisiais jos ir pirmojo vyro keliai išsiskyrė, tačiau netrukus į E.Thompson gyvenimą atėjo nauja meilė, 7-eriais metais jaunesnis aktorius Gregas Wise‘as, atlikęs vaidmenį filme „Protas ir jausmai“.

1999-aisiais E.Thompson ir G.Wise’as susilaukė dukters, kurią pavadino Gaia. Jiedu susituokė tik 2003-ųjų liepą.

Duktės aktorė susilaukė po dirbtinio apvaisinimo. Iki tol ji buvo patyrusi du persileidimus – 1994-aisiais ji laukėsi kūdikio nuo tuometinio vyro K.Branagho, o 1997-aisiais nuo vėliau jos sutuoktiniu tapusio G.Wise‘o.

E.Thompson atsisakė Jodie Foster tekusio vaidmens 1999-ųjų filme „Ana ir karalius“ (angl. „Anna and the King“).

Nors E.Thompson buvo skirtas „Dievo“ vaidmuo Kevino Smitho 1999-ųjų filme „Dogma“, ji atsisakė projekto dėl nėštumo.

Aktorė buvo pasirinkta įkūnyti pagrindinę 1992-ųjų filmo „Esminis instinktas“ (angl. „Basic Instinct“) heroję, tačiau vėliau filme pasirodyti atsisakė ir vėliau komentavo esanti labai patenkinta Sharon Stone pasirodymu ir gyrė jos tvirtą figūrą.

E.Thompson laisvai kalba prancūzų ir ispanų kalbomis.

Garsus prancūzų atlikėjas Georges Moustaki aktorei skyrė dainą, kurią taip ir pavadino „Emma Thompson“. Ją galima išgirsti dainininko 2003-ųjų albume „Moustaki“.

Kol kas E.Thompson yra vienintelė aktorė, laimėjusi „Oskarą“ ir už vaidybą (1992-ųjų filme „Howards End“), ir už parašytą scenarijų („Protas ir jausmai“).

Aktorė sutiko vaidinti profesorę Treloni 2004-ųjų filme „Haris Poteris ir Azkabano kalinys“, kad sužavėtų dukrą Gaią.

Anksčiau E.Thompson teigė laikiusi „Oskaro“ statulėles vonios kambaryje, tačiau dabar jas perkėlė į biurą, nes ten vietą užėmė dukros meno dirbiniai.

E.Thompson ir Meryl Streep tapo labai geromis draugėmis po to, kai drauge nusifilmavo populiariame HBO kanalo 2003-ųjų miniseriale „Angels in America“. Beje, filmavimų metu aktorėms net teko pasibučiuoti.

Būtent aktorius ir bičiulis Stephenas Fry išgelbėjo E.Thompson parašytą ir „Oskaru“ įvertinta filmo „Protas ir jausmai“ scenarijų, po to kai aktorės kompiuteris sugedo.

Dar dvi geros E.Thompson bičiulės – aktorės Maggie Gyllenhaal ir Hayley Atwell.

Savąją žvaigždę Holivudo šlovės alėjoje E.Thompson gavo 2010-ųjų rugpjūtį, ją ceremonijos metu sveikino M.Gyllenhaal ir garsusis kolega, „Daktaras Hausas“, H.Laurie.

Aktorės teigimu, nuo paauglystės ji ir aktorius Simonas McBurney yra geriausi draugai.

2012-aisiais „The Guardian“ paskelbė, kad 2003-aisiais E.Thompson ir jos vyras Gregas Wise‘as neformaliai įsivaikino paauglį. Jų įsūnis Tindyebwa – buvęs vaikas-karys iš Ruandos, jo šeima žuvo per Ruandos genocidą arba dar iki jo, o jis buvo prievarta verčiamas kariauti, tačiau sugebėjo išsigelbėti. Jis gyveno Londono gatvėse kol jį surado pabėgėlių gelbėjimo centro darbuotojai.

Abi laimėtas „Oskaro“ statulėles E.Thompson gavo iš su ja nesyk drauge vaidinusio aktoriaus Anthony Hopkinso rankų.

E.Thompson apie šių dienų garsenybes: „Negaliu pakęsti visos šios staigių žvaižgždių kultūros. Jos pakyla ir krenta, visa tai taip vulgaru.“

Apie jaunystę: „Mokydamasi Kembridže buvau nusiskutusi galvą plikai ir vilkėjau apdribusius drabužius. Taip elgiausi nenorėdama būti suvokiama kaip sekso objektas. Iš dalies taip buvo dėl to, kad taip atrodė tų dienų feminizmas – kovingas ir atstumiantis.“

Apie savo būdą: „Kai prarandu savitvardą, man sunku sau už tai atleisti. Jaučiu, kad susimoviau. Galiu būti rami krizės metu, žvelgdama mirčiai ar kitiems skausmingiems dalykams į akis, nepuolu į isteriją. Tačiau dėl mažų dalykų negaliu būti rami. Mano blogiausia savybė – nekantrumas.“

Apie gundančius kino pramonės vyrus: „Liamas Neesonas, sakau atvirai, yra tikras vaikštantis seksas. Jis visada toks buvo.“

Tiesa, pagyrų E.Thompson negailėjo ir naujosios romantinės komedijos „Meilės punšas“ kolegai P.Brosnanui, kuris, aktorės teigimu, į filmavimo aikštelę atsinešė ypatingą Džeimso Bondo šarmą. Nors pažįstami jie buvo jau seniai – tai pirmasis kartas, kai jiedu vaidino viename filme. Kaip kino ekranuose seksis brangaus brilianto vagystei pasiryžusiai porai, Lietuvos žiūrovai galės įvertinti jau nuo šio penktadienio, birželio 27 dienos.

Filmo „Meilės punšas“ anonsas:
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)