Šių metų festivaliui atrinkti filmai rodo mėginimą išvengti eklektiškos praėjusių metų selekcijos, kai žaliasis milžinas Šrekas turėjo varžytis su polemiška Michaelo Moore'o dokumentine juosta "9/11 pagal Farenheitą" ("Fahrenheit 9/11").

W.Wendersas, sugrįžtantis į Kanus pirmą kartą nuo 1997 metų, parodys savo darbą "Neateik belsdamas" ("Don't come knockin'"), kuriame vaidina Samas Shepardas ir Jessica Lange.

L.von Trieras, kuris su W.Wendersu bei J.Jarmuschu jau yra tapęs Kanų festivalio laimėtoju, parodys "Manderlėjų" ("Manderlay"), o J.Jarmuschas pristatys "Sulaužytas gėles" ("Broken Flowers").

Kanadiečių režisierius D.Cronenbergas parodys "Smurto istoriją" ("A History of Violence") su Edu Harrisu ir Williamu Hurtu, o G.Van Santas festivalyje dalyvaus su savo juosta "Paskutinės dienos" ("Last Days") - Sietle nufilmuota rokenrolo drama apie muzikanto, primenančio Kurtą Cobainą, gyvenimą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją