Kaip pažymėjo Express.co.uk, nors mėgstantys filmus su J.Deppu yra matę jį atliekantį tamsius vaidmenis Timo Burtono juostose, tokio kaip „Viešpatavime“, jo regėti dar neteko. Vienas išskirtiniausių momentų, kai aktoriaus herojui visiškai nuskutami jo tamsūs ir banguoti plaukai. Tokių priemonių prireikia po to, kai lemtingo ekstremistų antpuolio metu mokslininkas sužeidžiamas radiaktyviomis medžiagomis užnuodyta kulka. Iš sveikai atrodančio vyro J.Deppas tampa gyvu lavonu. Jo ligotą veidą išduoda pakitusi jo spalva, tamsūs ratilai po akimis, pavargęs žvilgsnis.

Pamažu gyvybė apleidžia genijaus kūną, tad jis, jo žmona ir geriausias draugas desperatiškai ieško būdų išsaugoti jo gyvybę. Galiausiai nusprendžiama pamėginti perkelti jo sąmonę į kompiuterį. Būtent tuomet skustą išvargusio ir sulysusio J.Deppo galvą nusėja daugybė laidų ir jungiklių.

Vilas Kasteris ir jo pagalbininkai teturi vieną vienintelį šansą išvaduoti mokslininką iš radiacijos sunaikinto kūno. Po keleto kvapą gniaužiančių akimirkų rizikingas planas suveikia ir J.Deppo veidas atsiranda kompiuterio ekrane. Tik ar žmogaus žinios, prisiminimai ir jausmai virtę dirbtinio intelekto dalimi nebus grėsmingi?

Kinomanai paties Christopherio Nolano prodiusuotame filme „Viešpatavimas“ išvys daug pažįstamų veidų. Prie J.Deppo filme prisijungė Morganas Freemanas, Cillianas Murphy, Paulas Bettany, Kate Mara ir kiti. Mokslinės fantastikos juosta „Viešpatavimas“ – tai garsaus ilgamečio Holivudo operatoriaus Wally Pfisterio, įvertinto „Oskaru“ už geriausią kinematografiją 2010-ųjų Ch.Nolano filme „Pradžia“ (angl. „Inception“), režisūrinis debiutas.

Koks likimas laukia mūsų pasaulio ir kokią grėsmę gali kelti nevaldomas dirbtinis intelektas – pamatykite Lietuvos kinuose jau nuo šiandien, gegužės 2 dienos.

Filmo „Viešpatavimas“ anonsas:
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)