Artėjant superherojų mylėtojų ilgai lauktai premjerai, kviečiame iš arčiau susipažinti su Los Andžele gimusiu, tačiau Anglijoje augusiu A.Garfieldu, kuris dar tik pratinasi prie pasaulinės žvaigždės statuso.

Aktoriaus ūgis – 179 cm.

A.Garfieldo pravardė neįmantri, draugai ir kolegos jį vadina tiesiog Andy.

Nors gimė JAV, būdamas trejų A.Garfieldas su tėvais ir vyresniuoju broliu persikėlė gyventi į Jungtinę Karalystę, Sarį.

Aktorius buvo auklėjamas pagal žydų tradicijas, jis pats save laiko žydu.

A.Garfieldo tėvo šeima yra žydų kilmės, aktoriaus senelis iš tėvo pusės, Samuelis Garfinkelis, gimė Londone, o jo tėvai buvo iš Lenkijos atkeliavę žydai. Aktoriaus senelis vėliau pasikeitė pavardę iš Garfinkelio į Garfieldą.

Privačioje Londono mokykloje „Freemen's School“ mokęsis A.Garfieldas vaidinti jaunimo teatro pastatymuose pradėjo būdamas paauglys. Būdamas 19-os jis pradėjo mokslus Kalbos ir dramos mokykloje.

Kaip profesionalus aktorius A.Garfieldas pirmiausia pasirodė teatro scenoje, o televizijoje jis debiutavo 2005-aisiais, Channel 4 paaugliams skirtame seriale „Sugar Rush“. Netrukus jis pasirodė TV seriale „Doctor Who“.

Išskirtiniai aktoriaus bruožai – liekna, grakšti figūra ir ryškiai matomas Adomo obuolys.

Vienas gerų A.Garfieldo bičiulių – kolega iš 2010-ųjų filmo „Socialinis tinklalapis“, aktorius Jesse Eisenbergas. Kitas artimas jo draugas – Robertas Pattinsonas. Šį Andrew pažįsta nuo pat jo karjeros pradžios.

2008-2011-aisiais A.Garfieldas draugavo su amerikiečių aktore Shannon Woodward.

Nuo 2011-ųjų aktorius yra kartu su filmo „Nepaprastas Žmogus-voras“ kolege, jo mylimąją suvaidinusia Emma Stone. Jie susipažino būtent šios juostos filmavimo aikštelėje.

Viena A.Garfieldo aistrų – važinėjimasis riedlente. Būtent jis kovojo už tai, kad filme „Nepaprastas Žmogus-voras“ būtų epizodas, kuriame pagrindinis herojus Piteris Parkeris atlieka keletą triukų su riedlente.

Nors daugeliui Holivudo aktorių aukščio baimė nesvetima, filmų apie Žmogų-vorą kūrėjams pasisekė, kad A.Garfieldas mėgsta aukštį.

Anksčiau aktorius domėjosi gimnastika, tačiau jį sutraumavo patirtis, kai vienos treniruotės metu „storas vyrukas kone atsisėdo ant jo“ neva padėdamas jaunuoliui daryti virvutę. Andrew tąsyk išgelbėjo jo motina. Nors aktoriui iki šiol patinka lavinti lankstumą, prisiminimas apie seną nutikimą jį persekioja iki šiol.

A.Garfieldas visuomet buvo didžiulis Žmogaus-voro gerbėjas, šis buvo jo dievaitis vaikystėje. Jis iki šiol prisimena, kad būdamas trejų per Heloviną vilkėjo Žmogaus-voro kostiumą. Taip pat aktorius matė visus Samo Raimi filmus apie šį superherojų.

Persikėlęs į Los Andželą 2007-aisiais A.Garfieldas susibičiuliavo su dainininke Katy Perry, vėliau jo mergina tapusia aktore Sh.Woodward, aktore Mia Moretti ir aktoriumi Bo Barrettu.

Pirmojo filmo „Nepaprastas Žmogus-voras“ filmavimams A.Garfieldui buvo sukurta net 17-a Žmogaus-voro kostiumų.

Užsivilkti Žmogaus-voro kostiumą Andrew trunka 20 minučių.

Vaikystėje A.Garfieldas buvo didžiulis aktoriaus Michaelo J. Foxo gerbėjas.

Velionis aktorius Heathas Ledgeris nustebino A.Garfieldą jo 24-ojo gimtadienio proga pasiūlydamas vaikinui vaidmenį filme „Daktaro Parnaso fantazariumas“.

A.Garfieldas žurnalui „Nylon“ buvo prisipažinęs, kad buvo taip priklausomas nuo „Facebook“, kad turėjo išsitrinti savo profilį.

Aktorius teigia žinantis, kad kai kurie jo nekentėjai tyčiojasi iš jo antakių, tačiau jis dėl to neišgyvena.

Šiuo metu A.Garfieldas gyvena Niujorke.

A.Garfieldas apie Holivudo vakarėlius: „Šie renginiai, kurie atrodo tokie spindintys nuotraukose, išties nėra tokie jau smagūs – tai tiesiog žmonių, nuolat dirsčiojančių sau per petį, susirinkimas.“

Apie mėgstamus aktorius: „Kolegos, kurie mane žavi ir įkvepia nėra savanaudžiai. Jie sukuria personažus ir pasakoja istorijas, dosniai dalydami save publikai. Tą jaučiu žvelgdamas į Danielį Day-Lewisą ar Robertą De Niro. Jie visiškai persikūnija.“

Nauji Žmogaus-voro nuotykiai, pažįstami ir nauji priešai bei daugybė veiksmo – Lietuvos kino teatruose jau nuo kitų metų balandžio 25 dienos.

Filmo „Nepaprastas Žmogus-voras 2“ anonsas:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)