Filmo režisierius DELFI pasakojo, kad filmo kūrimo darbai dar kol kas yra pasirengimo stadijoje – ieškoma finansavimo ir renkama dokumentinė medžiaga, archyviniai kadrai, video įrašai iš V. Kernagio koncertų, vedamų programų ar pabendravimų neoficialioje aplinkoje.

„Ieškome senos filmuotos medžiagos. Labai aktualus būtų Algimanto Puipos ir Algimanto Mikutėno dar mokyklos laikais sukurtas filmukas, kuriame Vytas grojo ir vaidino, - DELFI pasakojo V. V. Landsbergis. - Žinoma, filme bus ne tik archyviniai kadrai. Tačiau jie siužetui taip pat labai svarbūs. Nusprendžiau eiti muzikinės stilistikos kryptimi, nes dainos natūraliai papildo jo gyvenimą. Jis nebuvo atviras kalbėti apie savo gyvenimą, tačiau kūryba apie jį pasako labai daug. Savo gyvenimą jis išreiškė ir papasakojo per savo dainas.“
Vytautas V. Landsbergis

Anot režisieriaus, tai bus filmas apie netipišką, neeilinį žmogų, kuris visą gyvenimą nieko nevaidino, o tik dainavo pats save: savo vaikystę, paauglystę, savo Lietuvą, meilę, netektis ir net išėjimą Anapilin.

„Nėra lengva perteikti portretą to, kurį mylėjo visa Lietuva. Tačiau norisi, kad ryškus jo atminimas liktų mūsų atmintyse, o jaunoji karta suprastų, kodėl tėvai kartais tyliai dainuoja kažką apie vyšnias Suvalkijoj, apie Kolorado vabalus ar santechnikus iš Ukmergės“, - savo mintimis apie V. Kernagį kuriamą filmą dalinosi režisierius.“

Šią mintį palaikė ir V. Kernagio sūnus. Juosta bus kuriama iš privačių lėšų. Tačiau kino kūrėjai tikisi sulaukti finansavimo ir iš Lietuvos kino centro.

Viliamasi pirmuosius filmavimo darbus pradėti dar šiais metais. „Mus verčia skubėti ir tai, kad norime pakalbinti ir Vytautą pažinojusius tėvų draugus, mokytojus, kurie yra brandaus amžiaus. Tačiau, jei pasiseks, planuojame filmavimo darbus atlikti iki Naujųjų metų“, - DELFI sakė režisierius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)