Duodamas interviu Variety.com jau pusę amžiaus kino industrijoje besidarbuojantis 76-erių M.Freemanas tikino, kad jam sąmonės perkėlimo į kompiuterį mintis svetima. „Manau, kad šio filmo istorija pamokanti. „Viešpatavimas“ sako žiūrovui, kad esame pakeliui tokių technologijų link, tačiau privalome elgtis labai atsargiai“, – sakė aktorius.

Paklaustas, ar pats ryžtųsi savo smegenis prijungti prie kompiuterio, M.Freemanas tikino, kad tikrai ne. Jis kalbėjo, kad jo nesugundytų galimybė tokiu būdu tapti nemirtingam. „Aš tikiu gyvenimu ir mirtimi. Manau, kad tai vienintelis būdas žmonėms tęsti egzistavimą. Aparatai negyvena ir negali mėgautis kūnišku artumu“, – savo požiūrį dėstė aktorius.

Nors filme „Viešpatavimas“ pačiam žiūrovui paliekama spręsti, kuri pusė teisi, o kuri ne, M.Freemano herojus stengiasi akcentuoti šiandien neišmatuojamą technologijų grėsmę. „Kas bus, jei kitas evoliucijos žingsnelis bus nežmogiškos prigimties? Kas nutiks, jei dirbtinis intelektas taps visiškai savarankiškas? Ar tai raktas į mūsų nemirtingumą, ar greitas kelias į susinaikinimą?“ – atkakliai klausia jis. Anot aktoriaus, vien dėl to, kad turime pakankamai techninių galimybių, nereiškia, kad reikia išmėginti dalykus, kurių pasekmės gali būti pavojingos žmonijai.

Mokslinės fantastikos juosta „Viešpatavimas“ – tai garsaus ir ilgamečio Holivudo operatoriaus Wally Pfisterio režisūrinis debiutas. Būtent jis nusipelnė „Oskaro“ už geriausią kinematografiją 2010-ųjų Christopherio Nolano filme „Pradžia“ (angl. „Inception“). Beje, Ch.Nolanas tapo vienu iš „Viešpatavimo“ prodiuserių.

Koks likimas laukia mūsų pasaulio ir kokią grėsmę gali kelti nevaldomas dirbtinis intelektas – pamatykite Lietuvos kinuose jau nuo gegužės 2 dienos.

Filmo „Viešpatavimas“ anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)