"Kai tik Vilniuje nusileido lėktuvas ir išlipo grupė, mes paprašėme pasieniečio, jog jis greičiau atvestų E.Kusturicą ir jo sūnų. Norėjome kuo greičiau nuvežti juos į festivalį "Kino pavasaris", kur turėjo įvykti susitikimas su režisieriumi. Tačiau pasieniečiui buvo pasakyta, jog E.Kusturica ir jo sūnus neatvyko", - aiškino "Vertikalaus horizonto" atstovas Tomas Ivanauskas.

Po poros valandų pasikalbėję su grupės "The no smoking orchestra" nariais, koncerto Lietuvoje organizatoriai išsiaiškino, jog įvyko nesusipratimas ir E.Kusturica šiuo metu yra Frankfurte.

"Grupė penktadienį išvyko iš Belgrado, o Frankfurte persėdo į Vilnių skrendantį lėktuvą. Mūsų žiniomis, E.Kusturica turėjo vykti kartu. Tačiau pasirodo, jog režisierius į Frankfurtą atskrido visai iš kitur - iš Buenos Airių. Šito mes nežinojome - agentė, su kuria tarėmės dėl koncerto Lietuvoje, mūsų apie tai neinformavo", - susiklosčiusią situaciją paaiškino T.Ivanauskas.

"Vertikalaus horizonto" atstovas penktadienio vakarą dar negalėjo pasakyti, kodėl E.Kusturica neprisijungė prie savo grupės narių Frankfurte ir kartu su jais neatvyko į Vilnių.

T.Ivanauskas patikino, jog E.Kusturica į Lietuvą atvyks šeštadienį ir pasirodys Vilniaus ledo rūmuose vyksiančiame koncerte. Tiesa, vilniečiai bei miesto svečiai neišvys režisieriaus ir dainininko sūnaus Striboro Kusturico, grupėje grojančio mušamaisiais.

"Mums pranešė, jog S.Kusturica susilaužė koją. Grupė atsivežė kitą būgnininką", - informavo T.Ivanauskas. Jis pridūrė, jog apie šį įvykį E.Kusturicos agentė taip pat nepranešė "Vertikaliam horizontui".

Tuo tarpu festivalio "Kino pavasaris", kurio rėmuose ir turėjo įvykti planuotas susitikimas su žymiu Balkanų režisieriumi, organizatoriai sutrikę. Jie tvirtina tik kelios minutės prieš prasidedant renginiui iš "Vertikalaus horizonto" atstovų sužinoję, jog E.Kusturica neatvyks susitikti su gerbėjais.

"Mums prieš žmones nepatogu. Žinoma, patyrėme ir finansinių nuostolių, tačiau tokie įvykiai griauna mūsų festivalio reputaciją, nes mes niekada nedarome tokių triukų", - sakė "Lietuvos" kino teatro direktorė Vida Ramaškienė.

"Antra vertus, praradome dar vieną gerą filmų seansą", - pridūrė vienas iš "Kino pavasario" organizatorių Vaidas Jauniškis.

Festivalio organizatoriai tvirtina reikalausiantys iš "Vertikalaus horizonto" atlyginti neįvykus renginiui patirtus nuostolius ir svarsto galimybę kreiptis į teismą.

"Turime su agentūra pasirašytą sutartį, pagal kurią kino teatrui turėtų būti atlyginti nuostoliai, bet buvau girdėjusi, kad Saulė Mikšienė ("Vertikalaus horizonto" direktorė - BNS) ne visada laikosi sutarties. Aš netikiu, kad su ja kaip su normalia verslininke sutarsime - reikės paduoti į teismą", - tvirtino V.Ramaškienė.

Kaip pranešė "Kino pavasario" organizatoriai, žiūrovai galės pasikeisti bilietus, įsigytus į susitikimą su E.Kusturica, į bet kurį kitą festivalio filmą iki balandžio 14 dienos arba grąžinti bilietus ir atsiimti pinigus.

Beje, nors susitikimas su režisieriumi ir neįvyko, vakaro metu buvo parodytas trumpas "miksas" iš įvairių E.Kusturicos filmų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją