Kaip pranešė laboratorija, Vilniuje vis aktyviau verda diskusijos ir protestai dėl viešųjų erdvių nykimo - nuvilnijo skandalas dėl aukštuminio biurų pastato šalia prekybos centro "Akropolis", nerimaujama dėl neleistinų statybų ir rekonstrukcijų senamiestyje, viešas "Žalgirio" baseinas buvo nugriautas ir vietoj jo statomi gyvenamieji namai, o tokio pat likimo laukia "Lietuvos" kino teatras.

"Pro-testo" laboratorijoje, padalintoje į kelias zonas, vyksta intensyvi protestų scenarijų kūrimo ir įgyvendinimo veikla.

Televizijos ir vaizdo zonoje dokumentuojami visi protestai, renkama vaizdinė medžiaga iš archyvų ir kuriamas filmas. Laboratorijoje įrengtuose televizoriuose ir projekciniuose ekranuose nuolat transliuojama vaizdo medžiaga. Taip pat planuojama vykdyti tiesioginę vaizdo ir garso transliaciją internetu www.vilma.cc/LIETUVA

Baro zonoje viešai gaminamas maistas iš kiekvieno atsineštų komponentų, vyksta bendravimas ir diskusijos, o scenos zonoje groja didžėjai ir vyksta garso sesijos "Už Lietuvą".

Architektų zonoje kuriami viešosios paskirties objektų maketai: "Lietuvos" kino teatras, Operos ir Baleto teatras, Šiuolaikinio meno centras, Koncertų ir sporto rūmai, Arkikatedra. Iki balandžio 10 dienos kas dieną vyksta architektūros studentų klubo žaidimas "ViP turgus", kuriame visi dalyviai žaidžia "Monopolio" tipo žaidimą ir gali įsigyti ir parduoti bet kurį Vilniaus viešą pastatą ar erdvę.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją