Istorinės praeities įvertinimas, identiteto paieškos, socialinė įtampa, seksualumas, virsmas suaugusiu žmogumi, meilė - tik kelios iš daugelio šiųmetinių juostų temų. Festivalyje pristatomi filmai leidžia įsitikinti, kad ir Vakaruose viskas nėra taip šviesu ir gražu, kaip gali pasirodyti stebėtojui iš šalies.

Pasak Goethe's instituto Lietuvoje vadovės Johannos Keller, vokiški filmai turi labai rimto ir sunkiai perkandamo kino reputaciją, tačiau kino dienos siekia griauti šį trumparegišką stereotipą.

„Žinoma, tiesa yra tai, kad vokiškas kinas dažnai nagrinėja nemalonius ir sudėtingus gyvenimo aspektus, tokius kaip praeities našta, sunkumai ieškant savo tikrojo gyvenimo kelio, migracija ir kitus. Tačiau šias temas tikrai įmanoma pateikti linksmai ir su ironija, tai ir įrodo „Vokiško kino dienos“. Tai ir yra stiprioji vokiško kino pusė“, - teigia J. Keller.

Per mėnesį vokiški filmai aplankys septynių Lietuvos miestų - Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio, Marijampolės ir Nidos - kino sales.

Vilniuje kino dienas atidarys tragikomiška režisierės Frauke Finsterwalder satyra "Tamsioji pusė"."Vokiško kino dienose" taip pat pristatoma ir su Lietuvos istorija susijusi režisieriaus Ricko Ostermanno juosta "Vilko vaikai", pasakojanti vokiečių vaikų iš buvusių Rytprūsių teritorijos odisėja į Lietuvą. Kai kurios šio filmo scenos yra filmuotos Lietuvoje, čia galima išvysti ir lietuvių aktorius. Greta vokiškų ir austriškų meninių filmų šveicarų kino programai šiemet atstovaus du dokumentinio žanro kūriniai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)