Šįsyk jaunam ir išvaizdžiam tamsiaplaukiui teks kautis įsivilkus ne į gyvūnų kailius, o pasirodyti vergo amplua. K.Haringtono kūno tvirtumą ir kovos įgūdžius žiūrovai įvertinti galės stebėdami jį arenoje grumiantis apsirengus senovės Romos gladiatoriaus šarvais.

Vienu ryškiausių kylančių Holivudo talentų vadinamas 27-erių britas didingame filme „Pompėja“ įkūnijo ryžtingą ir kliūčių nepaisantį vaikiną Mailo. Romos imperijos brangakmenyje, klęstinčioje Pompėjoje, besirutuliojanti istorija nepagailės įdomių detalių – netruks tunikomis pasipuošusių dailių romėnų ir romėnių, autentiškų jų gyvenimo vaizdų, o kruvinų kovų akimirkos tiesiog stingdys kvapą.

K.Haringtono mylimąją Kasiją „Pompėjoje“ suvaidino 25-erių Australijos aktorė Emily Browning, kuri be aktorystės taip pat aktyviai koncertuoja ir dirba modeliu. Dramatiškai jaunuolių meilei istoriniame mieste iškils daugybė kliūčių – Mailo dėl savo laisvės teks įveikti stipriausius priešininkus, o jo mylimosios ranka jau pažadėta korumpuotam senatoriui. Juostos kulminacija taps čia pat bundantis nepažabojamas ugnikalnis Vezuvijus, kuris parodys parsidavusių ir pagundų vedinų žmonių menkumą bei negailestingai plėš paskutines įsimylėjėlių minutes drauge.

Įdomu tai, kad istorinis epas „Pompėja“, buvo kuriamas remiantis istorinėmis žiniomis ir archeologų radiniais. Prieš filmavimų pradžią speciali grupė net šešerius metus tyrė Pompėjos katastrofos, kai visas miestas buvo palaidotas po pelenais, istoriją. Legendinio miesto, kuris istoriškai buvo dabartinės Italijos teritorijoje, vaizdai talentingų scenografų buvo atkurti Kanadoje, Toronte, praėjusių metų pavasarį ir vasarą. Kinomanams gerų įspūdžių garantu turėtų tapti ir tai, kad filmo režisieriumi tapo „Absoliutaus blogio“ kūrėjas Paulas W.S. Andersonas.

Kruvinos gladiatorių kovos, paperkamas teisingumas bei prieš stichiją ir žmogaus galią kovojanti meilė filme „Pompėja“ Lietuvos kino teatruose žiūrovų lauks jau nuo vasario 21 dienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)