Kurti komedijos „Valentinas vienas“ tęsinį buvo nuspręsta anksčiau, nei anapilin iškeliavo pagrindinis filmo aktorius Vytautas Šapranauskas. Todėl juostą režisavę „Tado Blindos“, „Kaip pavogti žmoną“ kūrėjai svarstė, ar esant tokioms aplinkybėms verta kurti tęsinį.

„Buvo didelė dilema. Tuo metu buvome išvažiavę į Tailandą ir vietoj planuotų atostogų turėjome nuspręsti, ką ir kaip darysime“, - pasakojo „Valentinas už 2rų“ prodiusavęs D. Ulvydas.
Donatas Uvydas

Pasitarus, vis dėlto buvo nuspręsta kurti praėjusių metų bene pelningiausios komedijos tęsinį.

„Tik svarbu buvo jautriai išeiti iš šios situacijos. Ar tai mums pavyko,spręsti žiūrovams“, - sakė režisierius Evaldas Kubilius, kuriam D. Ulvydas užleido „Valentinas už 2rų“ režisieriaus pozicijas.

„Šį filmą skiriame Vytautui Šapranauskui, - pabrėžė D. Ulvydas. - Būtent dėl šio sakinio, užrašyto filmo pabaigoje, iš karto žinojome, kad negalėsime sau leisti pokštų „Figaro šen, Figaro ten“.

Kūrėjai pastebi, kad pirma komedija buvo erotinio pobūdžio. Jos tęsinys – romantiškas, vietomis netgi politinis. „Sunku nuspėti, kokia bus kitų tęsinių tematika. Galbūt šeštą „Valentiną“ sukursime apie du gėjus kaime“, - juokavo E. Kubilius.
Evaldas Kubilius

Režisierius linkėjo, kad Lietuvos kino teatruose kasmet atsirastų filmas apie meilę. „Siužetas ir aktoriai gali keistis, bet tema turėtų išlikti“, - įsitikinęs E. Kubilius.

Juostoje ryškų vaidmenį sukūrė aktorė Asta Baukutė. Tai - pirmas jos vaidmuo po darbo Seime. Režisierius atviravo, jog sumanęs pakviesti ją vaidinti, iš kai kurių savo pažįstamų sulaukė neigiamų reakcijų.

„Buvo žmonių, kurie sakė, koks aš kvailas, kam filmą gadinti... Bet aš esu laimingas, kad ją pasikviečiau vaidinti“, - pasakojo E. Kubilius.

Buvusi parlamentarė pasakojo, jog smagu sugrįžti prie savo profesinės veiklos. Tačiau pabrėžė, jog darbas Seime jai davė daug patirties.

„Ne be reikalo filme vaidinu, kad dirbu Seime. Ta patirtis nenuėjo veltui. Aišku, buvo sunku į save žiūrėti dėl per keletą metų valdžioje priaugtų lašinukų, - nebūdingai kuklinosi A. Baukutė. - Didžiausią duoklę vaidindama šiame filme atidaviau Vytautui. Džiaugiuosi, kad Evaldas ir Donatas mums leido improvizuoti. Dirbome iš visos širdies. Ne dėl pinigų. Aš tikrai pamilau šį vaidmenį. Nors Vytuko nebėra, bet vertybės išlieka amžinos. Daug mano nuskambėjusių frazių filme buvo sukurtos būtent su juo.“

Akimirkos iš uždaros „Valentinas už 2rų“ peržiūros - DELFI galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)