Raudonuoju kilimu žengė ir kviestinės šalies žvaigždės, aktoriai, režisieriai, kino žinovai ir mėgėjai.

Prieš premjeros seansą T. Korpela džiaugėsi, jog yra pirmasis Suomijos aktorius, nusifilmavęs lietuviškame filme. "Tačiau tikiuosi, jog ne paskutinis, nes gerų aktorių mūsų šalyje yra labai daug", - tikino jis.

Jautri M. Ivaškevičiaus drama apie meilę, motinos pasiaukojimą ir stebuklus, kurie kartais įvyksta pavėluotai, po peržiūros nepaliko abejingų. Žiūrovai net ir salėje užsidegus šviesoms negalėjo sulaikyti susijaudinimo ašarų.

Renginio svečiai - DELFI galerijoje:

Filmo „Santa“ veiksmas vyksta šių laikų Lietuvoje ir Suomijoje. Vieniša mama lietuvė Inga (akt. Sandra Daukšaitė), lyg nujausdama artėjančią nelaimę, nusprendžia išpildyti sūnaus Vinco (akt.
Ovidijus Petravičius) svajonę. Kartu jie atvyksta į Laplandiją susipažinti su Kalėdų Seneliu. Juo dirbantis Jussi (akt. Tommi Korpela,)pamatęs Ingą, įsimyli.

Užsimezgęs romanas nepaiso sienų ir blaško įsimylėjėlius tarp dviejų pasaulių - Lietuvos ir Suomijos. Bet šiai meilei verta įveikti daugiau nei teritorines sienas: užklupusi nelaimė suaugusius priverčia mobilizuoti visas savo jėgas kovai su ja. Vincą bei jo motiną pamilęs Jussi atranda kelią į mažo berniuko pasaulį ir pradeda stebuklinės istorijos pasakojimą. Jis nukelia Vincą į militarizuotą pasaką, kurioje Kalėdų senelių divizija stoja į kovą už šviesą ir gėrį. Tuo tarpu Vinco mama stengiasi įveikti realaus pasaulio grėsmes.

Nors pati istorija yra dramatiška, o kartais netgi tragiška, joje apstu ironiškos mūsų kasdienybės pavyzdžių, aistringų meilės scenų, šypseną keliančių meistriškai Mariaus Ivaškevičiaus kurtų dialogų.

„Santa“ – pirmasis Mariaus Ivaškevičiaus ilgametražis filmas. Filmo premjera - 2014 m. sausio 31 d. visuose Lietuvos kino teatruose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)