Artėjant filmo premjerai, kviečiame žvilgtelėti 46-erių J.Roberts karjeros posūkius, prisiminti įdomiausias jos gyvenimo detales ir sužinoti dar negirdėtas smulkmenas.

Julia Fiona Roberts gimė Smyrnoje, Džordžijos valstijoje, jos tėvai susipažino drauge vaidindami ginkluotoms pajėgoms skirtame spektaklyje. Aktorė turi brolį Ericą Robertsą ir seserį Lisą Roberts Gillan, abu jie taip pat aktoriai. Šiuo metu populiarumu mėgaujasi ir J.Roberts dukterėčia, žavinga jauna aktorė Emma Roberts.

Aktorės ūgis 173 cm.

Vaikystėje Julia norėjo būti veterinare.

Mokyklos orkestre J.Roberts grojo klarnetu.

Aktorę draugai meiliai vadina Jules.

Įvairių šaltinių duomenimis, J.Roberts turėjo romantiškų santykių su aktoriais Jasonu Patricu, Liamu Neesonu (su juo net kartu gyveno!), Kieferiu Sutherlandu, Dylanu McDermottu ir Matthew Perry.

J.Roberts buvo trumpai susižadėjusi su K.Sutherlandu, aktorė jį paliko likus vos keletui dienų iki planuotų vestuvių 1991-aisiais.

1993-ųjų birželio 25-ąją aktorė ištekėjo už kantri dainininko Lyle’o Lovetto. Jie skirtingais keliais pasuko 1995-ųjų kovą ir netrukus išsiskyrė oficialiai.

Nuo 1998 iki 2001-ųjų J.Roberts susitikinėjo su aktoriumi Benjaminu Brattu.

Aktorė ir dabartinis jos vyras, operatorius Danielis Moderas susipažino filmo „Meksikietis“ filmavimo aikštelėje 2000-aisiais, kol ji dar buvo kartu su B.Brattu. Tuo metu D.Moderas buvo vedęs grimerę Verą Steimberg. Jis pradėjo skyrybų procesą praėjus kiek daugiau nei metams po pažinties su J.Roberts ir jam pasibaigus, 2002-aisiais, vedė aktorę jos rančoje Naujosios Meksikos valstijoje.

J.Roberts ir D.Moderas susilaukė trijų vaikų – dvynukų Hazel ir Phnnaeuso 2004-aisiais ir jaunėlio Henry 2007-aisiais.

Gimdant dvynukus aktorei buvo atliktas neplanuotas Cezario pjūvis aštuonias dienas anksčiau numatytos gimdymo datos.

Nors buvo auginama kaip katalikė, J.Roberts 2010-ųjų interviu žurnalui „Elle“ teigė išpažįstanti hinduizmą. Visi trys J.Roberts vaikai turi ir kitus vardus, skirtus jiems hinduizmo dievybių garbei. Hazel yra Laxmi, Phinnaeusas – Ganeshas, o Henry – Krishna Balramas.

J.Roberts prisidėjo prie vaikus globojančios tarptautinės organizacijos UNICEF veiklos.

2000-aisiais J.Roberts tapo pagrindine dokumentinio filmo „Silent Angels“ apie sunkią autizmo formą, Retto sindromą, pasakotoja. Ji taip pat padėjo rinkti lėšas šios ligos tyrimams ir vaistų gamybai. Retto sindromas gali būti mirtinas, dažniausiai juo serga 2 – 6 metų mergaitės.

2006-aisiais kompanija „Earth Biofuels“ paskelbė J.Roberts savo kompanijos veidu ir reklaminės valdybos, atsakingos už atsinaujinančio kuro naudojimo populiarinimą, nare.

Aktorė taip pat palaiko „Gucci“ kampaniją „Chime For Change“, pasisakančią už moterų teises.

Žurnalas „People“ 1990, 1991, 2000, 2002, 2005 ir 2006-aisiais įtraukė J.Roberts į „50-ies gražiausių pasaulio žmonių“ sąrašą.

J.Roberts atsisakė pagrindinio moters vaidmens 1998-ųjų filme „Įsimylėjęs Šekspyras“, rolė atiteko Gwyneth Paltrow.

Įdomi detalė: prieš filmavimus J.Roberts makiažas daromas jai gulint – aktorės teigimu, taip ji atrodo labiau atsipalaidavusi.

J.Roberts niekuomet nevaidino jokio filmo tęsinyje iki sutikdama filmuotis 2004-ųjų juostoje „Oušeno dvyliktukas“.

Julia yra didžiulė aktorės Aishwarya‘os Rai Bachchan gerbėja, ji, pasak J.Roberts, yra „nuostabiausia moteris pasaulyje, gražesnė už bet kurią Holivudo aktorę.“

Kita J.Roberts dievaitė – aktorė Katharine Hepburn.

„Oskarą“ J.Roberts pelnęs pagrindinis vaidmuo juostoje „Erina Brokovič“ pateko į Amerikos kino instituto Garsiausių šimtmečio ekrano herojų šimtuką. Jam teko 31-oji vieta.

Erinos Brokovič vaidmeniui J.Roberts teko išmokti rašyti ir kitus dalykus atlikti dešiniąja ranka, nors ji yra kairiarankė.

J.Roberts tapo pirmąja moterimi, kuri pasiekė 20 mln. JAV dolerių atlyginimą už vaidmenį, tiek ji gavo už rolę juostoje „Erina Brokovič“. Pirmasis tiek gavęs vyras – Jimas Carrey.

Kanadiečių atlikėja Chantal Kreviazuk parašė dainą „Julia“, po to, kai pamatė aktorę viename Los Andželo restoranų:

Bulgarijoje 2004-ųjų lapkritį iškastas 9 tūkst. metų senumo moters skeletas archeologų buvo pramintas „Julia Roberts“ dėl puikiai išlikusių jo dantų. Mokslininkai teigė, kad ši neolito amžiaus moteris greičiausiai turėjo tokią pat nuostabią šypseną kaip aktorė.

Viena iš J.Roberts prosenelių buvo švedė.

Aktorė yra gera kolegos Denzelio Washingtono bičiulė nuo tada, kai jie kartu pasirodė 1993-ųjų filme „Pelikano byla“, taip pat ji yra Bruce‘o Williso draugė.

J.Roberts yra patyrusi raitelė, filmuojantis 1999-ųjų juostoje „Pabėgusi nuotaka“ jai nepadėjo jokie kaskadininkai.

Aktorė atsisakė vaidinti 2009-ųjų filme „Piršlybos“, mat norėjo, kad kompanija „Disney“ pasiūlytų jai didesnį atlygį. Galiausiai rolę kino studiją pasiūlė aktorei Sandrai Bullock, kuri sutiko vaidinti net už mažesnę sumą nei nuo pat pradžių buvo siūlyta J.Roberts.

Vienas mėgstamiausių aktorės laisvalaikio užsiėmimų – mezgimas.

Viena mėgstamiausių J.Roberts knygų – Paulo Coelho „Alchemikas“.

J.Roberts yra ilgametė rokerių „Dave Matthews Band“ gerbėja, ji pasirodė grupės dainos „Dreamgirl“ vaizdo klipe 2005-aisiais, tai buvo pirmasis jos darbas po to, kai ji susilaukė dvynukų.

J.Roberts apie kepures ir skrybėles: „Tai puikus aksesuaras tiems, kurių plaukai tokie neklusnūs.“

Apie savo plaukų spalvą: „Mano natūrali spalva – tamsi blondinė. Dabar mano plaukų spalva tiesiog priklauso nuo nuotaikos.“

Apie nenorą apsinuoginti filmuojantis: „Tiesiog nemanau, kad mano matematikos mokytojas turėtų žinoti, kaip atrodo mano užpakalis.“

Apie išvaizdą: „Tai, kaip jaučiamės galvodami apie savo gyvenimą, galiausiai įrašoma ant veido.“

Apie vaidmenį filme „Šeimos albumas: rugpjūtis“: „Dirbome negailėdami savęs, nes nebuvo kito kelio. Niekada nesu taip sunkiai dirbusi, o juk pagimdžiau tris vaikus! Turėjome kasdien kopti į milžinišką kalną ir, kaip supratome, vienintelis kelias pasiekti viršūnę buvo kopti visiems laikantis už rankų – nesvarbu, patiko mums tai ar ne.“

Juodojo humoro komedijos „Šeimos albumas: rugpjūtis“ centre – stiprios ir tvirtos valios Vestonų moterys. Jos gyvena atskirus gyvenimus, kol vėl draugėn jas suburia tragedija. Susitikusios Oklahomoje, namuose, kur užaugo, dukros yra priverstos susidurti su nesaldžia šeimos istorija ir jų motina (akt. Meryl Streep), kuri, panašu, gali iškrėsti visiškai neprognozuojamų pokštų.

Tikrų jausmų, skausmo, karčios ironijos ir šmaikščių replikų kupina juosta „Šeimos albumas: rugpjūtis“ Lietuvos kino teatruose – jau nuo penktadienio, sausio 24 dienos.  

Filmo „Šeimos albumas: rugpjūtis“ anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)