Artėjant užsienyje komplimentų sulaukusio filmo „Amerikietiška afera“ lietuviškajai premjerai, kviečiame sužinoti daugiau detalių apie 39-erių A.Adams, kuri šiuo metu išgyvena tikrą karjeros pakilimą.

Aktorė yra nedidukė – vos 163 cm ūgio.

Amy Lou Adams gimė Italijoje, Vinčencos mieste, kur jos tėvas Richardas Kentas Adamsas tarnavo pagal JAV kariuomenės paskyrimą.

Nors A.Adams tėvas buvo karininkas, jis taip pat buvo aktorius-mėgėjas.

Amy augo Kastl Roke, Kolorado valstijoje, ji – viena iš septynių vaikų, aktorė turi keturis brolius ir dvi seseris.

Mokydamasi vidurinėje A.Adams dainavo mokyklos chore, taip pat ji šoko vietinėje šokio trupėje ir troško tapti balerina.

Būsimai aktorei teko dirbti „Hooters“ restorane, tačiau darbą ji metė vos sulaukusi 18-os, nes vadovybė nutarė liepti Amy aptarnaujant klientus rengtis įvairiais kostiumais.

Savo sceninę karjerą Amy pradėjo vadinamuosiuose „dinner theater“ (kuomet spektaklis rodomas restorane ar salėje, kur taip pat patiekiamas maistas, – red. past.) pasirodymuose.

Ironiška tai, kad galimybė nueiti į aktorių atranką A.Adams pasitaikė tik tuomet, kai ji pasitempė raumenį ir negalėjo šokti. Taip ji gavo vaidmenį 1999-ųjų filme „Drop Dead Gorgeous“ ir filmavimų metu paskatinta aktorės Kirstie Alley ji nutarė kraustytis į Los Andželą, kur ji buvo pakviesta vaidinti „Fox“ televizijos seriale „Cruel Intentions“. Buvo nufilmuotos trys jo serijos, kurios, deja, niekuomet taip ir nepasiekė televizijos ekranų.

A.Adams nusišypsojo laimė, kai po dar kelių neitin sėkmingų bandymų televizijoje ji gavo pagrindinį vaidmenį 2002-ųjų filme „Pagauk, jei gali“ (angl. „Catch Me If You Can“), kuriame ji pasirodė drauge su Leonardo DiCaprio. Tačiau kaip bebūtų keista, didysis karjeros pakilimas po šios juostos taip ir neįvyko, tad aktorė grįžo darbuotis televizijoje.

Pastebėta A.Adams buvo tik 2005-aisiais, kai buvo pristatytas mažo biudžeto nepriklausomas filmas „Juneburg“, pelnęs jai net „Oskarų“ nominaciją Geriausios antrojo plano aktorės kategorijoje ir gausybę kitų apdovanojimų.

Tikrosios šlovės aktorė sulaukė gavusi rolę tikru žanro hitu tapusiame 2007-ųjų „Disney“ kompanijos filme „Užkerėtoji“ (angl. „Enchanted“).

Internete iki šiol juokaujama, kad rolę filme „Užkerėtoji“ A.Adams gavo dėl plačių mėlynų akių ir itin nekalto žvilgsnio.

Natūrali aktorės plaukų spalva – šviesiai rusva.

A.Adams brolis Eddie Adamsas taip pat yra ragavęs aktorystęs bei dirbęs bulvariniame televizijos šou TMZ.

Aktorei yra tekę darbuotis drabužių tinklo „Gap“ parduotuvėje.

A.Adams yra susižadėjusi su aktoriumi ir menininku Darrenu La Gallo. Jiedu susipažino 2001-aisiais, aktorystės pamokoje. 2010-ųjų gegužę aktorė pagimdė jųdviejų dukrą Avianą Oleą Le Gallo.

2008-aisiais žurnalas „People“ aktorę įtraukė į Gražiausių pasaulio žmonių šimtuką.

Duodama interviu per 81-osios „Oskarų“ teikimo ceremonijos svečių sutikimą, A.Adams žurnalistams sakė, kad yra kentusi dėl didžiulės scenos baimės ir klaustrafobijos.

Aktorė noriai dainuoja karaokę.

Geriausia aktorės draugė – kolegė Emily Blunt, su kuria jos kartu vaidino 2008-ųjų filme „Sunshine Cleaning“. Taip pat Amy yra gera Anne Hathaway bičiulė.

Mėgstamiausi A.Adams filmai: 1939-ųjų „Vėjo nublokšti“, 1939-ųjų „Ozo šalies burtininkas“, 1958-ųjų „Vertigo“, 1994-ųjų „Pabėgimas iš Šoušenko“ ir 1998-ųjų „Paulie“.

A.Adams megzti išmokė ne kas kitas, o Holivudo žvaigždė Meryl Streep.

Ankstyvoje vaikystėje Amy norėjo būti dainuojančia slauge.

A.Adams pati sudainavo savo partijas filmuose „Užkerėtoji“, „Mapetai“ ir „Miss Pettigrew gyvena šia diena“.

Aktorė mėgsta aštrius padažus, taip pat ji neatsisako patiekalų su šviežiais svogūnais ir česnakais.

Apie vaidmenį filme „Žmogus iš plieno“: „Tai buvo proga suvaidinti filme apie superherojus ir išvengti varginančių treniruočių. Visuomet norėjau kovoti prieš blogiukus, tiesiog man ne prie širdies vištienos ir brokolių dieta.“

Apie savo heroję Sidnę naujajame filme „Amerikietiška afera“: „ Ji – pati niekingiausia būtybė kokią esu vaidinusi. Ji nelaiminga. Esu pratusi vaidinti žmones, kurie net išgyvenę sunkumus turi savyje šviesos. Nesu tikra, ar Sidnė jos turi.“

Naujoji režisieriaus Davido O.Russello drama „Amerikietiška afera“ per prestižinę „Auksinių gaublių“ teikimo ceremonija gavo net tris apdovanojimus – statulėlę gavo ne tik Geriausia aktore tituluota A.Adams, bet ir už Geriausią antrojo plano vaidmenį įvertinta Jennifer Lawrence. Taip pat filmas tapo nugalėtoju Geriausios komedijos ar miuziklo kategorijoje. Kritikų pagyrų susišlavusioje juostoje netrūksta komedijos elementų, o jos istorija sukasi apie korupciją, dviveidiškumą, lojalumą ir, žinoma, meilę.

Emocinga, šmaikšti ir pavojinga „Amerikietiška afera“ Lietuvos kinuose jau nuo šio penktadienio, sausio 17 dienos.

Filmo „Amerikietiška afera“ anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)