Filmas „Išlikęs gyvas“ sukurtas pagal bestseleriu tapusią atsiminimų knygą. Joje jūrų pėstininkas, vienintelis likęs gyvas po operacijos „Raudoni sparnai“, vykdytos Afganistane 2005 birželį, dalinasi savo sukrečiančiais prisiminimais apie keturių SEAL komandos narių vykdytą nesėkmingą misiją, kurios tikslas buvo sugauti arba nužudyti vieną iš Talibano lyderių.

Karinė drama susilaukė ne tik žiūrovų, bet ir kritikų įvertinimo. Transliuojamų filmų kritikų asociacijos (BFCA) apdovanojimuose „Išlikęs gyvas“ nominuotas tarp geriausių 2013-aisiais sukurtų veiksmo filmų, o pagrindinio vaidmens atlikėjas Markas Wahlberg‘as pretenduoja tapti geriausiu veiksmo filmų aktoriumi.

Įdomu tai, kad su „Gelbstint eilinį Rajaną“ lyginamas karinis filmas, savo premjerinį savaitgalį pajamomis pralenkė garsųjį karinį epą. Per pirmas tris rodymo dienas 1998 metų liepą „Gelbstint eilinį Rajaną“ uždirbo 30,5 milijono dolerių, tai yra 8 milijonais mažiau nei „Išlikęs gyvas“ (beveik 100 milijonų litų per tris dienas).

Lietuvos kinuose „Išlikęs gyvas“ bus pristatytas kovo 7 dieną.

Filmo anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)