Filme atskleidžiama intriguojanti istorija apie septynis paprastus vyrus – iš amerikiečių ir britų sudarytą drąsių meno ekspertų grupę – meno kuratorius, istorikus ir muziejų direktorius, kurių užduotis surasti ir grąžinti nacių pavogtus meno kūrinius. Nors jie puikiai pažįsta Michelangelo darbus, nė vienas jų nė nenutuokia, kas yra M-1. Taigi – užduotis ne bailiams.

Situaciją dar labiau apsunkina negailestingai spaudžiantis laikas ir grėsmė, kad Hitleris neįkainojamas brangenybes gali bet kada sunaikinti, tačiau menui atsidavusių vyrukų ryžtas išsaugoti reikšmingiausius žmonijos kūrinius nugali baimę rizikingoje misijoje patiems netekti galvos.

Vos pasirodžius pirmosios žinutėms apie šio filmo premjerą, kino kritikai sujudo – akiratyje pasirodė vienas realiausių pretendentų į „Oskaro“ apdovanojimą geriausio metų filmo kategorijoje.

Kai į vieną filmavimo aikštelę susirenka tokios kino žvaigždės, kaip „Oskaro“ laureatai George Clooney, Cate Blanchett, Mattas Damonas, Jeanas Dujardinas, „Oskaro“ nominantas Billas Murray'us ir „Emmy“ laureatas Johnas Goodmanas – rezultatas akimirksniu patenka į kino istoriją. Be to, šiam žvaigždynui vadovauja pats G. Clooney. Geriausius Holivudo aktorius subūrusiame filme „Brangenybių medžiotojai“ jis atskleidė kone visus savo talentus – ne tik pats įkūnijo vieną pagrindinių vaidmenų, bet ir remdamasis Roberto M. Edselo knyga parašė filmo scenarijų bei sėdo į režisieriaus ir prodiuserio kėdes.

Režisierius: George'as Clooney („Purvini žaidimai“, „Labos nakties ir sėkmės“).

Vaidina: Mattas Damonas, George'as Clooney, Billas Murray'us, Johnas Goodmanas, Jeanas Dujardinas, Bobas Balabanas, Hughas Bonneville'as, Cate Blanchett.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)