„Labai džiaugiamės diena, kada galite pristatyti šį filmą“, - pradėjo kalbą E. Vėlyvis, kūręs kino juostą trejus metus.

„Buvo iškeltas uždavinys, kad „Redirected“ būtų ne filmas, o reiškinys, norime išeiti į tarptautinius vandenis. Sulaukiame labai daug skambučių iš užsienyje gyvenančių lietuvių, kodėl filmas nerodomas ten“, - kalbėjo viena iš filmo prodiuserių Daiva Jovaišienė.

Filmo kūrybinė komanda teigė, kad dės visas pastangas, jog filmas išplauktų į tarptautinius vandenis ir neslėpė, jog tikisi, kad kino juosta atsipirks. "Neabejoju, kad mūsų laukia Holivudas, nežinau, tik kaip", - teigė E. Vėlyvis.

„Dirbant su britų prodiuseriais ir jiems pamačius filmą jie pasiūlė steigti įmones, kurios vežtų turistus į Lietuvą. Manau, kad tai bus viena iš geriausių Lietuvos reklamos priemonių“, - kalbėjo vienas iš filmo prodiuserių.

„Norime, kad atsidarytų durys visiems kino režisieriams“, - teigė prodiuserė D. Jovaišienė.

Visi konferencijoje dalyvavę aktoriai teigė, kad labai jaudinasi prieš premjerą, jos labai laukia.

„Pirmas lūkestis yra pamatyti filmą. Gyvenome tuo filmu ne tik kino aikštelėje“, - spaudos konferencijos metu kalbėjo aktorius Vitalijus Cololo.

„Man treji metai ėjo labai ilgai, labai noriu pamatyti filmą. Esu apstulbęs it galų gale ši diena atėjo“, - kalbėjo E. Vėlyvio filmų žvaigžde vadinamas Mindaugas Papinigis.

„Pusantrų metų labai ilgas laikas. Man tai pirmas filmas, supraskite mano nekantravimą ir jaudulį šį vakarą jį pamatyti. Džiaugiuosi, kad režisierius Emilis mane pasikvietė į šį filmą“, - kalbėjo aktorė Monika Vaičiulytė.

Lietuva (filme) pristatyta iš kitos pusės, kurios mes nenorėtume matyti. Aš bandau pasijuokti iš tam tikrų stereotipų. Filme nėra jokio moralo, nebandau jūsų auklėti, kaip gyventi. Kai kurie mitai - gražios moterys - man patinka", - teigė režisierius.

Pasiteiravus, ar po šio filmo, kuriame Lietuva pristatyta ne iš pačios gražiausios pusėms, lietuviams neužsivers durys į Didžiąją Britaniją, E. Vėlyvis juokavo, kad funkcija ir buvo sustabdyti emigrantus. "Manau, kad filmas skaudins lietuvio savimeilę blogąja prasme. Norėčiau šiuo filmu pasakyti, kad galime filmuose parodyti daugiau nacionalinių problemų siužetuose. Filmas dar sušvelnintas. Tam tikri mitai egzistuoja teoriškai, bet mes niekada nesame su jais susidūrę. Tam tikra mitų karuselė lydi nuo pat filmo pradžios iki pabaigos“, - kalbėjo E. Vėlyvis.

Filmo pradžioje matyti titrai, kuriose rašomas, kad filmas skirtas iš gyvenimo pasitraukusio aktoriaus Vytauto Šapranausko atminimui. Paklausus, ką režisierius pasakytų aktoriui, E. Vėlyvis teigė, kad „daug gerų žodžių pasakytų ir padėkotų.“

E. Vėlyvis džiaugėsi aktoriais, teigė, kad filmavimo aikštelėje jie puikiai susidirbo. Filme vaidina ne tik žinomi Lietuvos aktoriai: Andrius Žiurauskas, Mindaugas Papinigis, Monika Vaičiulytė, Karina Stungytė, Rafailas Karpis, Vita Šiaučiūnaitė. Filme taip pat vaidina Vytautas Šapranauskas, bet ir užsienio garsenybės: Vinnie Jones, Scot Williams, Gil Darnell, Oliver Jackson, Anthony Strachan, Artur Smolyaninov. Viso kino juostoje pasirodė 60 aktorių.

Spaudos konferencijos akimirkos - DELFI nuotraukų galerijoje:

Filmas „Redirected“ / Už Lietuvą!“ iš dalies paremtas tikrais britų turistų nuotykiais ir įspūdžiais, filmas atskleidžia kitokį, netikėtą ir savotiškai žavingą neparadinės Lietuvos vaizdą – statyrinį, šaržuotą ir kiek iškreiptą šiuolaikinės visuomenės bei jos aktualijų atspindį. 

„REDIRECTED / UŽ LIETUVĄ!“ pasakoja apie keturis iš vargingo Londono rajono kilusius draugus – Maiklą, Džoną, Beną bei Timą, kurie vieną gražią dieną sugalvoja prasukti nelabai švarų reikaliuką ir su gautu pelniuku – milijonu Britanijos svarų - pasprukti į egzotišką Pietryčių Azijos šalį. Atrodytų lyg reikalai klostytųsi kaip iš pypkės, bet netikėtai prabunda žymusis Islandijos ugnikalnis, kuris į orą prispjaudo tiek pelenų, kad visi lėktuvai privalo tuoj pat leistis artimiausiame oro uoste. Taip Maiklas, Džonas, Benas ir Timas, jau užsisvajoję apie palmes ir baltutėlius pietų jūrų paplūdimius netikėtai atsiduria Vilniuje.

„„Redirected / Už Lietuvą!” kiekvienas žiūrovas vertins ir supras savaip, tačiau galiausiai visi turėtų matyti, jog už šokiruojančių filmo kadrų slypi vienintelė ir nepakeičiama tiesa – meilė tėvynei. Visus, kurie ims piktintis filmo idėja ar jo forma, galiu nuraminti – trauktis jau per vėlu, nes tai tapo reiškiniu, apie kurį kalba ne tik Lietuva“, – sakė filmo režisierius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (94)