Artėjant šiurpaus trilerio „Kerė“ premjerai, kuri Lietuvoje įvyks jau šį penktadienį, gruodžio 20 dieną, kviečiame sužinoti daugiau detalių apie jaunąją Chloë Grace Moretz, kuriai kino pasaulyje pranašaujama sėkminga karjera.

Aktorės ūgis – 163 cm, bet ji vis dar auga.

Chloë Grace išgarsino vaidmuo 2005-ųjų siaubo filme „Amitvilio košmaras“, kuriame ji įkūnijo Čelsę Lutz, pravarde Misi.

Ironiška, bet dėl filmo „Amitvilio košmaras“ amžiaus cenzo Ch.G.Moretz premjeros metu negalėjo pamatyti juostos.

Filmuodamasi juostoje „Amitvilio košmaras“ Chloë Grace buvo septynerių. Jai teko vaikščioti namo stogu pririštai tik keliais tvirtinimais, tačiau jau po valandos mergaitei šis užsiėmimas pasirodė linksmas.

Aktorės pomėgiai – gimnastika, baletas ir krepšinis. Ji taip pat laisvalaikiu mielai žaidžia su savo šunimis ar eina paplaukioti.

Savo šunims aktorė davė su ją išgarsinusiu filmu „Amitvilio košmaras“ susijusius vardus. Vienas jų – Fuleris filmo prodiuserio Bradley Fullerio garbei, o kito vardas Missy, toks pats kaip Ch.G.Moretz herojės pravardė.

Chloë Grace mėgsta komedijas. Ypač jai patinka filmai „Užsispyrusi blondinė“ (angl. „Legally Blonde“) ir „Užsispyrusi blondinė 2“.

Aktorei patinka būti vadinamai Chloë Grace, o ne tik Chloë.

C.G.Moretz norėtų padirbėti su šiais aktoriais: Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Naomi Watts, Denzeliu Washingtonu ir Johnny Deppu. Tiesa, su J.Deppu ji jau nusifilmavo Timo Burtono filme „Nakties šešėliai“ (angl. „Dark Shadows“).

Aktorė turi katę vardu Zoe.

Prieš imdamasi aktorystės Chloë Grace jau dirbo modeliu.

Jaunoji kino pažiba turi keturis vyresnius brolius: Brandoną, Trevorą, Coliną ir Ethaną. Trevoras taip pat kurį laiką dirbo aktoriumi, tačiau išsižadėjo karjeros dėl sesers ir dabar dirba jos aktorystės mokytoju bei vadybininku.

Aktorė yra labdaros organizacijos „Starlight Children's Foundation“ ambasadorė.

Duodama interviu „Entertainment Weekly“ 2010-aisiais Chloë Grace atskleidė, kad žiniasklaidos atstovas pavogė jos „iPad“ ir įsibrovė į jos asmenines „Twitter“, „Facebook“ ir elektroninio pašto paskyras. Nuo tol ji socialiniuose tinkluose naudojasi pramanytais vardais.

Ch.G.Moretz drauge su aktore Sheryl Lee lankėsi narkomanų reabilitacijos centre ruošdamosios vaidmenims 2011-ųjų filme „Texas Killing Fields“.

Aktorė buvo svarstoma pagrindiniam Ketnės Everdin vaidmeniui filme „Bado žaidynės“, kuris vėliau atiteko Jennifer Lawrence.

Chloë Grace tėvai yra išsiskyrę, jos tėvas paliko šeimą, kai ji dar buvo maža.

Pasak aktorės, tas faktas, kad ji augo su keturiais broliais padėjo jai atlikti aršios žudikės vaidmenį filmuose „Ateini čia arba gausi į dūdą!“ (angl. „Kick-Ass“) ir „Smūgis žemiau juostos“ (angl. „Kick-Ass 2“).

Ch.G.Moretz brolis Colinas su ja vaidino 2010-ųjų siaubo filme „Įsileisk mane“ (angl. „Let Me In“), kuriame aktorei teko vampyrės vaidmuo.

2013-ųjų vasarą Ch.G.Moretz laimėjo MTV Didžiausios paauglės blogiukės apdovanojimą už vaidmenį filme „Smūgis žemiau juostos“ (angl. „Kick-Ass 2“).

Interviu žurnalui „W“ aktorė prisipažino, kad išmoko verkti „pagal pareikalavimą“ būdama 6-erių, būtent tada ji dalyvavo atrankose vaidmeniui juostoje „Amitvilio košmaras“ ir jai verkti reikėjo per kiekvieną iš penkių vykusių atrankų.

Kad gautų vaidmenį Martino Scorsese filme „Hugo išradimas“ Chloë Grace apsimetė brite ir siųsdama vaizdo klipą atrankai užsidėjo peruką bei pamėgdžiojo britišką akcentą.

Aktorė prisipažino, jog kad ir kokias herojes vaidintų kine, tikrame gyvenime ji niekuomet nesikeikia.

Ch.G.Moretz teigimu, dėl pavykusios aktorės karjeros kasdienybėje ji neturi jokių privilegijų, o tėvai, jei ji neitų laiku miegoti, atimtų jos kompiuterį. Ji taip pat niekuomet nekviečia savo draugų į filmavimus ar premjeras, taip stengdamasi atskirti asmeninį gyvenimą nuo profesinio.

Kalbėdama apie vaidmenį filme „Kerė“ aktorė prisipažino, kad jei būtų galėjusi pasirinkti pati, ji kur kas mieliau murkdytųsi guminukuose nei kiaulės kraujyje kaip kad jai teko.

Nors Chloë Grace dažnai ekrane neatrodo labai moteriška, iš tiesų jai mieliausios garsios moterys labai elegantiškos. Jei ji galėtų eiti vakarienės su kuo panorėjusi, tai būtų Drew Barrymore, Audrey Hepburn, Marilyn Monroe, Natalie Wood ir Grace Kelly.

Naująją „Kerės“ ekranizaciją į ekranus perkėlė režisierė Kimberly Peirce, pažįstama kaip dramos „Vaikinai neverkia“ (angl. „Boys Don‘t Cry“) kūrėja. Šiurpą keliantis siaubo trileris „Kerė“ papasakos apie niekuo neišsiskiriančią merginą vardu Kerė, kurią bendramoksliai pasirenka savo patyčių taikiniu. Mergina neturi tėvo, o jos motina – tikra religinė fanatikė. Uždaro būdo Kerė kenčia patyčias nuo pat pirmos klasės, tačiau jos gyvenimas pasikeičia, kai ji atranda galinti mintimis judinti daiktus. Merginos kantrybė išsenka, kai išleistuvių vakarą bendramoksliai sumano iš jos žiauriai pasišaipyti. Tuomet ateina metas kentėti Kerės skriaudikams.

Kraupi, keršto ir kraujo trokštanti „Kerė“ į Lietuvos kino teatrus atkeliaus jau šį penktadienį, gruodžio 20 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)