Sėkmingos lietuviškos filmo „Hobitas: Smogo dykynė“ premjeros proga kviečiame sužinoti penkias detales, dėl kurių neabejotinai verta pamatyti šią juostą.

1. Gerokai daugiau veiksmo ir energijos. Ko gero, daugiausiai kritikos pirmoji Bilbo Beginso nuotykių dalis sulaukė dėl to, kad prie „Žiedų valdovo“ filmų ir juose nenutrūkstančio veiksmo pratusiems žiūrovams ji pasirodė tiesiog per lėta. Šįsyk P.Jacksonas neleidžia publikai nuobodžiauti – hobito ir drauge su juo keliaujančių nykštukų pavojai tyko vos ne už kiekvieno kampo, o gracijos kovos scenoms suteikia nepranokstami elfai Legolasas ir specialiai šiai juostai sukurta herojė Taurielė.

2. Meilės trikampis. Kas būtų galėjęs pagalvoti, kad Bilbui Beginsui keliaujant į Slibino smogo rūmus čia pat, antrajame plane megsis romantiški santykiai. Žinoma, to kaltininkė kovinga raudonplaukė elfė Taurielė, kurią įkūnijo iš serialo „Dingę“ pažįstama aktorė Evangeline Lilly. Kas grumsis dėl jos širdies? Ištikimiausi P.Jacksono kūrybos gerbėjai, matyt, jau žino, o kitiems negadinsime malonumo pamatyti patiems.

3. Tėvo ir sūnaus susidūrimas. Trumpai filme „Hobitas: nelaukta kelionė“ parodytas elfų karalius Tranduilas, kurį įkūnijo aktorius Lee Pace‘as, šįsyk ekrane tampa vienu svarbių personažų. Jis susitinka ne tik su nykštukais, bet ir su savo sūnumi Legolasu, nors rašytojo Johno Ronaldo Reuelio Tolkieno kūriniuose šie du herojai vargiai pasirodo kartu. Įdomu ir tai, kad Legolasą vaidinantis 36-erių O.Bloomas realybėje yra net dvejais metais vyresnis už L.Pace‘ą, kuriam teko jo tėvo rolė.

4. Nykštukai. Iki šiol trylika su Bilbu Beginsu keliaujančių nykštukų tebuvo vientisa antraplanių aktorių masė ir mažiau akyli gerbėjai vargiai galėjo juos atskirti vieną nuo kito apskritai. Nors jie tebėra labai panašūs, šįsyk neabejotinai išmoksite bent keletą naujų jų vardų. Ir, žinoma, aplodismentai filmo grimeriams bei kostiumų dailininkams, kurie šį velnio tuziną pavertė labai įtikinamais personažais.

5. Slibinas Smogas. Ilgai lauktas, aktoriaus Benedicto Cumberbatcho balsu prabylantis ugnį svaidantis drakonas pagaliau parodomas žiūrovams. Jo akys dega ugnimi, jis senas, galingas, jo kūnas padengtas mirusia oda ir randais, o slibino judesiai aukso monetų jūroje – tikras vaizdo efektų kūrėjų menas.

Šiltai sutiktame naujajame filme „Hobitas: Smogo dykynė“ Bilbas Beginsas drauge su Gendalfu ir Ereboro nykštukais tęsia nelengvą kelionę į slibino Smogo rūmus, kur jie mėgins atkovoti atimtus namus ir pavogtas brangenybes. Tačiau iki susidūrimo su baisūnu jų dar laukia daugybė išbandymų, spąstų ir priešiškai nusiteikusių būtybių, pažįstamų britų rašytojo J.R.R.Tolkieno gerbėjams.

Filmo „Hobitas: Smogo dykynė“ anonsas:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)