Naujoje nuotaikingoje naujametinėje filmų „Tadas Blinda. Pradžia" ir „Valentinas vienas" kūrėjų komedijoje „Kaip pavogti žmoną" Rimantė Valiukaitė, Ramūnas Cicėnas, Giedrius Savickas ir Inga Jankauskaitė bando išsiaiškinti, ar meilė tikrai yra stipresnė už pinigus.

Po žurnalistų klausimų, ar komanda liko patenkinta šiandien pamatytu rezultatu, kūrybinė filmo grupė kalbėjo, kad jiems yra labai sunku objektyviai įvertinti filmą, o aktoriams tai padaryti sunkiausia. "Nežinau, ar Lietuvoje geras tonas vertinti filmą patiems. Vertiname mes neobjektyviai. Tik laikas gali parodyti, kas čia padaryta, kaip čia padaryta ir dėl ko", - kalbėjo Vilijos vaidmenį filme sukūrusi I. Jankauskaitė.

Filmo režiserius D. Ulvydas kalbėjo, kad filmas kurtas Lietuvos rinkai, nes pasirinkti lietuvių mylimi aktoriai, o situacijos turi savo kultūrinį kontekstą."Arba nedaryti filmo išvis Lietuvoje, arba daryti tam tikro biudžeto filmus skirtus savo rinkai. Mes manome, kad tokie filmai gali keliauti po festivalius. Mus vadina komercinio kino atstovais, bet šitas kinas turi ir savo intelektualią potekstę", - aiškino filmo prodiuseris Ž. Naujokas.

"Šitų visų filmų biudžetai yra panašūs, stengiamės kurti tai, ką gali sukurti savo jėgomis ir kad atsipirktų. Kad tai įvyktų reikia surinkti bent 80 000 - 100 000 žiūrovų. Tada susirinktų bent milijonas litų. Rizika yra, bet kol sekasi, tol kuriami tie filmai", - tęsė Ž. Naujokas

Į klausimą, ar žiūrovai gali tikėtis išvysti filmo tęsinį, aktorė I. Jankauskaitė atsakė itin jautriai: "Po šitos dienos filmas jau gyvena savo gyvenimą. Nuo to ir priklauso, ar bus tęsiniai, ar verta ir neverta. Yra labai daug pavyzdžių pasaulyje, kur tarsi sukurtas filmas, kuris tuščias ir nekoks, bet pataikęs į tinkamą situaciją jis tampa labai žiūrimas. Šito filmo žanras, kur nėra "šaudo gaudo", kur nėra nė vieno bučinio, bet kažkas vis tiek yra."

Komanda juokavo, kad tęsinys bus po 20 metų. "Tada vėl atsikeisime poromis", - kalbėjo R. Valiukaitė, filme sukūrusi antrą santuoką su mokyklos direktoriumi R. Taraila (vaidina R. Cicėnas).

Komedija "Kaip pavogti žmoną"

Filmo veiksmas vyksta uždaroje vieno buto erdvėje. Miestą jame atstoja žaislinis miniatiūrų miestas. Autoriai tikina, kad toks sprendimas buvo pasirinktas ne dėl biudžeto, o siekiant išlaikyti kameriškumą. "Aš esu laimingas, nes turiu galimybę eksperimentuoti ir ieškoti žanrų. Tik keturi aktoriai, tik viena dekoracija. Ir atėjo ta mintis, kad man reikia žaislinio miesto. Tai nėra standartinis filmas, tai didžioji mano kaip kūrėjo laimė. Kiekvieną kartą darai kažkokį eksperimentą. Nuo epo iki kamerinio filmo. Man tas ieškojimas labai stipru ir įdomu. ", - atskleidė D. Ulvydas.

Filmo garso takelis taip pat itin subtilus. Be žymiosios Dž. Butkutės dainos "Dėl tavęs", jame skamba tik gitaros skambesys.

Nors filme labai ryški meilės linija, tačiau nebuvo romantiškų bučinio scenų. "Labai karšta, kokie dar bučiniai", - juokavo R. Valiukaitė. - Man labiausiai patiko, kad po šito filmo lieka gera nuotaika ir
nesupranti kodėl. Jokių ypatingų dalykų nepamatai, bet šilta ir gera".

Filmavimo darbai vyko gegužės-birželio mėnesiais ir truko vos dvylika dienų. "Visur bėgo prakaitas, nes buvo karščiausios vasaros dienos", - užkulisius atskleidė R. Cicėnas.

"Jei aktoriai pinigų neturėtų, tai nefilmuotume", - apie lietuviško kino padėtį kalbėjo D. Ulvydas

Spaudos konferencijos akimirkos-DELFI nuotraukų galerijoje:

Pagrindinis naujojo „Valentinas vienas“ kūrėjų filmo veiksmas vyksta viename bute, kurį dalintis tenka trims  juostos herojams. Įdomu tai, kad tokias patalpas, kokias jas pamatys ekrane žiūrovai, filmo dailininkė Sigita Šimkūnaitė ir jos pagalbininkai sukūrė praktiškai iš nieko.

„Kaip pavogti žmoną“ režisierius Donatas Ulvydas papasakojo, kad kino kūrėjai ieškodami vidinių erdvių filmams  susiduria su daugeliui sunkiai įsivaizduojamomis kliūtimis.

„Ilgam laikui žmonės nenori įsileisti į savo butus, taip pat nuoma kainuoja brangiai. Juolab įprastas butas greičiausiai netiktų dėl logistikos trūkumų – netinkami privažiavimai, nepatenkinti kaimynai ar kiti trukdantys faktoriai“, – vardijo jis.

Kino kūrėjo teigimu, dar viena ypač opi problema – baltos sienos, dabar tapusios tikra mada. Jos filmavimams visiškai netinka, mat atspindi šviesą ir tokiu atveju operatoriui gražiai nufilmuoti scenas tampa beveik neįmanoma užduotis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)