Juostoje pagrindinius vaidmenis sukūrė Edita Užaitė, Inga Norkutė-Žvinienė, Ramūnas Rudokas, Džiugas Siaurusaitis. Kine vieną pagrindinių herojų įkūnijo ir atlikėjas bei žurnalistas Marijonas Mikutavičius. Pagal vieną populiariausių serialų „Moterys meluoja geriau“ pastatytą filmą režisavo Alvydas Šlepikas, prodiusavo Rolandas Skaisgirys. Scenarijaus autorius – rašytojas Edvinas Kalėda.

„Prieš peržiūrą labai bijojau ir jaudinausi. Tačiau bereikalingai. Tai darbas, kuriuo galima didžiuotis. Per kiekvienas Kalėdas eisiu jo žiūrėti su savo vaikais, o po to su anūkais“, - džiaugėsi Aušra Štukytė.

„Man tvenkiasi ašaros. Džiaugiuosi ne už savo kuklų indėlį į šį filmą, bet už šių super talentingų žmonių kompaniją“, - prisipažino iš džiaugsmo susigraudinęs Ramūnas Rudokas. Tuo tarpu I. Norkutę-Žvinienę ši juosta nuteikė išties pakiliai.

„Prisimenu pirmąją šio serialo seriją, iš kurios išsirutuliojo toks didelis filmas. Žiūrėdama jį žvengiau kaip kūdikis, man buvo labai smagu“, - prisipažino aktorė.
R. Rudokas ir  I. Norkutė

Pagrindinį vaidmenį romantinėje komedijoje sukūrusi E. Užaitė neslėpė po filmo taip pat prisipildžiusi daug teigiamų emocijų. Tačiau aktorė negailėjo sau ir kritikos.

„Juostoje istorija parašyta mano herojės Kristinos akimis. Per mano personažą mezgėsi visa istorija, todėl man buvo daug atsakomybės. Lietuvoje nėra tiek daug kino, kad turėčiau tiek patirties. Todėl dabar žiūrėdama filmą galvoju, kad keliose scenose būčiau suvaidinusi kitaip“, - DELFI pasakojo E. Užaitė.

Jos herojai filme teko suvaidinti Andriaus Bialobžeskio išduotą ir apgautą žmoną, kuri suranda laimę su Marijono Mikutavičiaus įkūnytu verslininku.
Aušra Štukytė ir Džiugas Siaurusaitis

Paklausta apie romantiškas scenas su svajonių jaunikiu tituluojamu atlikėju, E. Užaitė nebuvo linkusi daugžodžiauti: „Tų scenų su Marium turėjome labai nedaug. Ir galbūt tik filme jos atrodo labai romantiškai. Vis dėlto savo pagrindiniu partneriu įvardinčiau A. Bialobžeskį. Jis yra aukščiausio lygio profesionalas, tobulai žinantis, kaip atlikti savo darbą. Kartais netgi gali užsižiūrėti, kaip jis vaidina ir pačiai pamiršti, kad reikia vaidinti.“

Beje, aktoriams filme teko atlikti nemažai kaskadinių triukų: kristi iš medžio, kaboti žemyn galva. E. Užaitė juostoje taip pat turėjo keletą fizinės ištvermės reikalaujančių scenų. Viena jų – skęsti. Tačiau ne tai šiame filme aktoriams buvo sunkiausia. Kaip tikino Dž. Siaurusaitis, sudėtingiausia buvo įtikinamai suvaidinti emocijas filmuojantis stambiu planu. „Kad nesimatytų vidinis dvasinis brokas. Nes jei aktoriams būtų sunkiausi kaskadiniai triukai, tuomet filmuose geriausiais aktoriais būtų kaskadininkai, ne aktoriai“, - sakė Dž. Siaurusaitis.

Jam antrino ir E. Užaitė. „Labai sudėtinga buvo vaidinti neištikimybės regažus, kaip momentiškai reaguoja išduotas žmogus. Jas organiškai suvaidinti labai sunku“, - pasakojo aktorė.

Kalbant apie skendimo scenas, jos buvo filmuojamos birželio mėnesį, tačiau, kaip prisimena E. Užaitė, buvo žvėriškai šalta. „Buvo ne vienas dublis, o vienu metu kūrėjai mane vandenyje netgi buvo pamiršę, - juokėsi ji. - Taip pat užtruko, kol kamerą patalpino po vandeniu. Tačiau tie kadrai išėjo labai tapybiški, ne veltui tiek murkdžiausi po vandeniu.“

„Filmavimo grupė buvo labai supratinga, iškart žinojo, ką su sušalusiais aktoriais reikia daryti“, - krizeno maudynes šaltame vandenyje filme taip pat turėjęs Dž. Siaurusaitis.

R. Skaisgirys pasidžiaugė, jog yra išpirkti beveik visi bilietai į filmo premjeras. „Jei šis filmas sulauks pasisekimo ir uždirbs pinigų, galbūt ateityje sukursime ir kitus filmus. Žmonės, žiūrėdami serialą skundžiasi, jog serijos trunka labai trumpai. Todėl pasitarę nusprendėme padaryti dviejų valandų filmą ir po šios peržiūros pasidžiaugiau, kad žiūrovams jis tikrai neprailgs“, - tikino režisierius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (80)