Benas Yorkas Jonesas Holivude yra puikiai žinomas dėl savo darbo prie kritikų pripažinimo sulaukusios romantinės dramos „Like Crazy“ (liet. „Kaip pamišę“), kurioje vaidmenį atliko veiksmo filmo „Hunger Games“ (liet. „Bado žaidynės“) žvaigždė, „Oskaru“ už vaidmenį filme „Silver Linings Playbook“ (liet. „Optimisto istorija“) apdovanota aktorė Jennifer Lawrence. Taip pat JAV kritikai šiltai sutiko naujausią Beno Yorko Joneso darbą – šiemet kino teatrus pasiekusią dramą „Breathe In“, kurioje vaidina garsūs aktoriai Guy Pearce‘as ir Felicity Jones. B.Y.Jonesas jau baigia darbą ir prie kito scenarijaus, skirto kino studijai „Paramount“. Jį amerikietis kuria pagal paaugliams skirtą mistinį romaną „Through To You“.

„Esame laimingi į savo komandą gavę tokį talentingą ir pripažintą scenaristą. Beno sugebėjimas meistriškai austi jausmingas istorijas, jausti personažus – retas ir itin trokštamas dalykas kino industrijoje. Mes tikime, kad jo mokėjimas subtiliai perteikti realybę puikiai tinka naujajai romano „Tarp pilkų debesų“ ekranizacijai“, – teigė būsimo filmo prodiuseris Žilvinas Naujokas.

Jam pritarė ir filmo režisierius Marius Markevičius. „Tai, kad prie filmo apie Lietuvos istoriją ir lietuvių likimą prisijungia žinomi Holivudo scenaristai parodo, jog mūsų kraštas ir jo praeitis įdomi pasauliui. Romane „Tarp pilkų debesų“ pasakojama istorija universali, o Beną Yorką Jonesą itin sujaudino pagrindinės herojės Linos išgyvenimai. Džiugu, kad prisikvietę B.Y.Jonesą į savo komandą įgauname dar tvirtesnes startines pozicijas, o projektas gali sulaukti didesnių pasaulinės kino rinkos žaidėjų dėmesio. Jie galėtų žinią apie šį filmą papasakoti dar didesniam kiekiui žmonių“, – kalbėjo jis.

2011-aisiais JAV išleista R.Šepetys knyga „Tarp pilkų debesų“ sulaukė tarptautinio pripažinimo ir pateko į „New York Times“ bestselerių sąrašą. Pati romano autorė pasirinko darbą su lietuvių komanda –JAV gimusiu lietuvių kilmės režisieriumi ir prodiuseriu Mariumi Markevičiumi („Kita svajonių komanda“) ir prodiuseriu Žilvinu Naujoku („Tadas Blinda. Pradžia“).

Apie 15-metės Linos Vilkas ir jos mamos bei brolio tremtį 1941-aisiais pasakojanti knyga jau išleista daugiau kaip 50-yje šalių, ją galima perskaityti 31-a kalba.

1940-ųjų metų pradžioje Lina ruošiasi mokslams meno mokykloje, pirmiesiems pasimatymams – visiems vasaros smagumams. Tačiau vieną naktį slaptoji sovietų policija įsiveržia į jos namus ir išsiunčia ją su mama ir jaunesniu broliu į tremtį, į Sibirą. Linos tėvas atskiriamas nuo šeimos ir nuteisiamas mirti kalėjimo lageryje. Viskas atrodo prarasta, tačiau Lina kovoja už savo gyvybę, už galimybę palikti pėdsaką istorijoje. Per savo meno darbus ji nori perduoti tėvui žinią, kad jie – gyvi. Prikaustanti istorija atskleis stulbinančią žmonių dvasios tvirtybę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)