Artėjant lapkričio 29 dieną į Lietuvos kino teatrus atkeliausiančio filmo „Senis“ premjerai, kviečiame sužinoti daugiau įdomių detalių apie 65-erių gruodį sulauksiantį S.L.Jacksoną.

Pilnas aktoriaus vardas – Samuelis Leroy Jacksonas. Jo pravardės – Samas, King of Cool, Mr Cool.

Aktoriaus ūgis – 189 cm.

Devintajame dešimtmetyje S.L.Jacksoną išgarsino vaidmenys būtent Spike’o Lee filmuose (1989-ųjų „Do the Right Thing“, 1990-ųjų „Mo' Better Blues“ ir 1991-ųjų „Jungle Fever“).

Nuo 1980-ųjų aktorius yra vedęs aktorę ir prodiuserę LaTanyą Richardson, jie turi dukrą Zoe, gimusią 1982-aisiais.

Prieš išgarsėdamas S.L.Jacksonas yra dirbęs durininku „Manhattan Plaza“ apartamentuose, kur gyveno daugybė aktorių ir menininkų, jų gretose ir aktorius Giancarlo Esposito, drauge su kuriuo S.L.Jacksonas vėliau pasirodė 1993-ųjų filme „Amos & Andrew“.

1997-ųjų spalį žurnalas „Empire“ skyrė aktoriui 44-ąją vietą Geriausių visų laikų kino žvaigždžių šimtuke.

Samuelis L.Jacksonas yra viešai pasisakęs buvęs priklausomas nuo narkotikų ir alkoholio. Kvaišalus jis metė atlikęs reabilitacijos kursą, kurį baigė dvi savaitės prieš 1991-ųjų filmo „Jungle Fever“, kuriame jis suvaidino nuo narkotikų priklausomą vyrą, filmavimus.

Nuo 3 iki 12-os klasės S.L.Jacksonas grojo variniais pučiamaisiais – valtorna ir trimitu – mokyklos orkestre.

Vaidmenį 1999-ųjų filme „Žvaigždžių karai: Epizodas I - pavojaus šešėlis“ aktorius gavo po to, kai TV šou „TFI Friday“ pasakė, kad labai norėtų padirbėti su režisieriumi George‘u Lucasu.

S.L.Jacksonas buvo trumpai nušalintas nuo mokslų Morehouse koledže 1969-aisiais, po to kai jis protestuodamas prieš juodaodžių diskriminavimą įkaitais paėmė keletą mokyklos tarybos narių, jų gretose ir Martino Lutherio Kingo tėvą.

Aktoriaus herojus Džulsas Vinfildas iš 1994-ųjų filmo „Bulvarinis skaitalas“ (angl. „Pulp Fiction“) užima antrąją vietą „Kiečiausių visų laikų filmų herojų“ sąraše, kurį publikavo žurnalas „Empire“. Pirmoji vieta atiteko Taileriui Durdenui iš „Kovos klubo“.

2003-aisiais S.L.Jacksonas pasisakė prieš reperius, virtusius aktoriais ir teigė nenorįs gerinti jų reputacijos vaidindamas drauge su jais tose pačiose juostose. Kita vertus, būtent šis aktorius dalijosi filmavimo aikštelę su tiek reperių-aktorių, kiek niekas kitas. Drauge su juo yra vaidinęs Tupacas Shakuras, Busta Rhymes, Xzibit, 50 Cent ir kiti.

S.L.Jacksono herojai filmuose dažnai turi kokį alyvinės ar violetinės spalvos aksesuarą ar drabužį.

Aktorius yra didelis golfo mėgėjas.

Vaikystėje S.L.Jacksonas kentė nuo mikčiojimo. Jo gydytojas pasiūlė berniukui sudalyvauti atrankoje į spektaklį ir taip peržengti per save. Jis pasinaudojo patarimu ir įveikė mikčiojimą.

S.L.Jacksonas yra vienas vėlai pražydusių aktorių. Jis buvo 46-erių, kai ekranus pasiekė „Bulvarinis skaitalas“. Nuo tada jis pasirodo 3-4 filmuose per metus.

Pasak aktoriaus, jis yra dažnai painiojamas su kolega Laurence‘u Fishburne‘u, o pastarasis su juo.

1998-aisiais S.L.Jacksonas vedė MTV Kino apdovanojimus.

2002 ir 2003-aisiais aktorius pateko į „Forbes“ daugiausiai uždirbančių garsenybių sąrašus.

2006-aisiais S.L.Jacksonas buvo žiuri nariu Kanų kino festivalyje.

Jis yra vegetaras.

Per 2006-ųjų filmo „Juodos gyvatės dejonė“ filmavimus S.L.Jacksonas artimai susibičiuliavo su aktore Christina Ricci, jie yra geri draugai iki šiol.

Įdomu tai, kad S.L.Jacksono herojai buvo suvalgyti ir ryklio, ir dinozauro.

Nors yra amerikietis, S.L.Jacksonas yra itin susidomėjęs Anglijos kultūra ir Anglija apskritai.

Aktoriaus kaimynai Beverli Hilse yra Denzelis Washingtonas, Eddie Murphy, Sylvesteris Stallone, Rodas Stewartas, Britney Spears, Mariah Carey, Prince‘as, Davidas ir Victoria Beckhamai.

Būtinas reikalavimas S.L.Jacksono kontraktuose – galimybė filmavimų metu karts nuo karto pažaisti golfą.

S.L.Jacksonas yra pasakęs, kad 1996-ųjų juosta „Ilgas bučinys nakčiai“ (angl. „The Long Kiss Goodnight“), kurioje jis nusifilmavo, yra jo mėgstamiausias filmas. Aktorius yra prisipažinęs, kad mėgsta save matyti ekrane.

Prieš koledže susidomėdamas vaidyba S.L.Jacksonas norėjo tapti jūrų biologu.

Filme „Senis“ žiūrovai susipažins su reklamos versle dirbančio Džo (akt. J.Brolinas) istorija. Jam nutinka kraupus dalykas – jis pagrobiamas ir įkalinamas. Tačiau šįsyk niekas neprašo išpirkos, niekas nepaaiškina jam tokio elgesio motyvų. Negailestingi kalintojai jį laiko vienutėje dvidešimt metų kol vieną dieną visiškai netikėtai jis pabunda laisvėje. Keršto troškimas herojų atveda pas jauną socialinę drabuotoją ir S.L.Jacksono įkūnytą herojų. Tačiau žaidimas dar nebaigtas.

Kančia virtęs gyvenimas, bandymas atrasti išsigelbėjimą, noras pamiršti tragedija virtusius metus ir atsilyginti kaltininkams įtemptame ir mistinių elementų turinčiame S.Lee (rež. „Savas žmogus“, „Ji manęs nekenčia“, „Semo vasara“, „Elkis teisingai“) trileryje „Senis“ – jau nuo lapkričio 29 dienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)