„Toras 2. Tamsos pasaulis“ – paskutinis filmas, kurio scenarijaus autorius Donas Payne. Vėžiu sirgęs vyras mirė prieš filmui iškeliaujant į didžiuosius ekranus.

Toro mylimosios, Natalie Portman įkūnijamos Džeinės Foster vaikystės nuotraukas režisieriui mielai perdavė aktorės mama.

Rekvizitų specialistai filmavimams sukūrė 30 skirtingo svorio aliuminio kūjų, naudotų skirtingose scenose. Vieni jų, sunkūs ir pavojingi šaltieji ginklai, buvo naudoti tik scenoms stambiu planu, kiti – lengvi ir minkšti, naudoti atliekant pavojingus kaskadinius triukus.

Ant Toro kūjo esantis runų užrašas reiškia: „Kiekvienas paėmęs šį kūjį ir esąs vertu jo, bus apdovanotu Toro jėga“.

Rekvizito specialistas Barry Gibbsas ir 18 darbuotojų sudaroma jo komanda per 10 savaičių filmui sukūrė 140 įvairių ginklų. Viso filmui buvo pagaminta per 600 ginklų.

Per 3,5 mėnesio Tamsiesiems elfams sukurta per 40 kostiumų.

Elfus įkūnijantiems aktoriams buvo pagamintos specialios kaukės su žemiau nei įprasta esančiomis akių ertmėmis. Norėdami matyti per jas aktoriai privalėjo judėti ištiesę nugarą ir atlošę galvą atgal. Kostiumų kūrėjai siekė būtent to – taip judantys aktoriai – elfai atrodo esą didingais ir išdidžiais.

Kalbininkai filmui „Toras 2. Tamsos pasaulis“ sukūrė Tamsiųjų elfų kalbą. Aktoriams Christopheriui Ecclestonui ir Adewale Akinnuoye – Agbaje, vaidinusiems Tamsiuosius elfus, teko mintinai išmokti keletą dialogų šia kalba.

Aktoriui Adewale Akinnuoye – Agbaje kasdien tekdavo iškęsti ne itin malonias procedūras – po trijų valandų, praleistų grimo kėdėje vyras pasunkėdavo 18 kilogramų – būtent tiek sveria jo plastinis grimas.

Malekito grimas tapo dar didesniu grimo meistrų iššūkiu – personažą įkūnijęs aktorius Christopheris Ecclestonas grimo kėdėje kaskart praleisdavo po šešias valandas.

Režisierius Alanas Tayloras buvo taip įkvėptas aktoriaus Adewale Akinnuoye – Agbaje vaidybos, jog įkalbėjo jį visus kaskadinius triukus atlikti savarankiškai, nesinaudojant dublerių pagalba, kadangi sudėtingose scenose aktorių turėjusiam keisti kaskadininkui nepavykdavo judėti tinkamai imituojant aktorių.

Didžioji dauguma filmo scenų buvo nufilmuotos legendinėje Shepperton studijoje šalia Londono bei pačiame mieste, Škotijos miškuose bei Islandijoje.

Asgardas – pati didžiausia filmavimo aikštelė, kada nors kurta kino studijos Marvel filmams.

Filmavimo komanda daugybę valandų praleido įvairiais rakursais iš lėktuvo filmuodama Dettifoss krioklį Islandijoje. Tai – pats galingiausias krioklys Europoje, filmuojant kurį gauta medžiaga buvo panaudota kompiuteriu kuriant Asgardą supančius krioklius, siekiant jiems suteikti realistiškumo.

Prieš pradedant filmavimus istorinėje Grinvičo dalyje filmo kūrėjai aplinkinių miestelių gyventojams išsiuntė apie 4000 laiškų, įspėdami juos, jog keletą dienų jų gali tykoti triukšmas ir kiti nepatogumai, sąlygojami šalia vykstančių filmavimų.

Filmuojant Islandijoje kartais būdavo pasirenkamos taip atokiai ir sunkiai pasiekiamos vietos, jog filmavimo komanda iki jų vykdavo po keletą valandų.

Viena filmavimams naudotų vietų – mistinė ir legendomis apipinta vieta Stounhedžas filmavimo komandai tapo tikru iššūkiu. Po sunkių įkalbinėjimų gavę leidimą filmuoti šioje vietoje filmavimo komandos nariai susidūrė su dar didesniais sunkumais bei aibe Stounhedžą saistančių draudimų ir apribojimų. Čia galima filmuoti tik nedarbo valandomis, tad filmavimo komanda čia galėjo darbuotis tik keletą valandų prieš atsidarant muziejui po atviru dangumi. Kadangi Stounhedžas – į pasaulio paveldo sąrašą ir išplėstinį pasaulio stebuklų sąrašą įtraukta vieta, saugoma valstybės, čia negalima vaikščioti per akmenis ir draudžiama liesti juos, tad filmavimo komanda patyrė nemažai sunkumų čia norėdama nufilmuoti keletą įspūdingų kadrų.

2011-ųjų pabaigoje Patty Jenkins buvo oficialiai paskelbta filmo režisiere, tačiau po keleto mėnesių, 2011-ųjų gruodį atsisakė užimti šias pareigas. Tarp režisierės ir kino studijos Marvel žlugusios derybos itin nuliūdino aktorę Natalie Portman, kuri buvo pasiryžusi pasitraukti iš projekto, tačiau negalėjo padaryti to dėl ją saisčiusios sutarties su filmo kūrėjais.

Po finalinių filmo titrų gerbėjų laukia staigmena – papildomos scenos.

Lapkričio 15-ąją kino ekranuose startuosiančiame filme „Toras 2. Tamsos pasaulis“ Griaustinio dievas Toras (akt. Chris Hemsworth) dar sykį sieks sunaikinti galaktiką krečiantį chaosą. Šioje filmo dalyje vyras bus priverstas stoti į kovą su viena seniausių Juodųjų elfų rasių, vadovaujama piktadario Malekito (akt. Christopher Eccleston), Devynias karalystes siekiančio panardinti į nesibaigiančią tamsą.
Pirmąsyk susidūręs su priešu, kuris pasirodo esąs galingesnis už Odiną (akt. Anthony Hopkins) ir visą Asgardo kariauną, Toras privalo savyje rasti jėgų nugalėti piktadarį ir apginti brangius jam žmones. Tačiau ar Griaustinio dievas ryšis rizikuoti viskuo ir ant kortos pastatyti brangiausius dalykus, siekdamas sunaikinti didžiausią visų laikų piktadarį?...

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją