„Beveik po dešimt metų petraukos į kino ekranus grįžęs suomių režisierius Matti Ijäs naujame filme stebina nuoširdumu ir labai taikliomis įžvalgomis apie kiekvieno mūsų troškimus ir baimes. Tai šiltas ir nepaliksiantis abejingų kūrinys.”, – sako G. Arlickaitė.

„Viskas, ką darom dėl meilės” nukels į kraštovaizdžiu kerinčią Laplandiją. Visai netoli Arkties vandenyno gyvena nedrąsus ir santūrus Varalas. Jo aistra – fotografuoti vienišą suoliuką atokiuose gamtos kampeliuose. Šis suoliukas – tai jo vienatvės išraiška. Vieną dieną vyras susipažįsta su žavia ir energinga Ansa. Varalas ją įsimyli, tačiau judviejų meilė patiria ne vieną išbandymą. Vyras turi įveikti save ir savo silpnybes, atlaikyti T. Korpelos vaidinamo buvusio Ansos vyro priešiškumą ir suvaldyti pačią Ansą.
Kritikai atkreipė dėmesį į talentingų aktorių meistrystę. Vyrus aplink pirštą viliojančią Ansą stulbinamai suvaidinusi suomių aktorė Krista Kosonen, anot jų, tikrai išliks suomų kino istorijoje. Pats režisierius aktorės personažą įvardijo kaip moterį, kuri tave palieka taip greitai, kaip ir įsimyli.

Po premjerinio filmo seanso lapkričio 11 dieną su žiūrovais Vilniuje susitiksiantis ir į jų klausimus atsakysiantis T. Korpela nacionaliniuose Suomijos kino apdovanojimuose „Jussi” jau du kartus buvo pripažintas geriausiu metų aktoriumi. Vieną iš įvertintų filmų – „Vyro darbą” – prieš šešerius metus rodė ir „Scanorama”.

Aktorius nusifilmavo ir bendrame Lietuvos ir Suomijos gamybos filme – Mariaus Ivaškevičiaus „Santoje”, kurio premjera numatoma gruodžio mėnesį. Čia jis suvaidino Kalėdų seneliu per šventes persirengiantį vyrą, kuris įsimyli į Laplandiją atvykusią lietuvaitę.

„Viskas, ką darom dėl meilės” seansai Vilniuje vyks lapkričio 11 ir 16 dienomis. Ketvirtadienį, lapkričio 7 dieną, prasidėjęs Europos šalių kino forumas „Scanorama” Vilniuje tęsis iki lapkričio 17 d., Kaune festivalis vyks lapkričio 14–24, Klaipėdoje – lapkričio 14–17, Šiauliuose – lapkričio 23–24 dienomis.

Filmo „Viskas, ką darom dėl meilės” anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)