Šiais metais lietuviški filmai suskirstyti net į šešias programas: I – MEISTRAI, II – PAŠAUKIMAI, III – MAŽASIS PASAULIS, IV – LIKIMAI, V – DVASIOS KELIAIS, VI – JAUNIEJI TALENTAI, kuriose pasakojamos romantiškos, neįtikėtinos, pamokančios, prajuokinančios ir jaudinančios iki sielos gelmių istorijos, o jų visų centre – žmogus – jaunas ir senas, išsilavinęs ir bemokslis – toks, kurį galima sutikti einant gatve, ir toks, kuris savo talentu ar gabumais stebina aplinkinius.

Lapkričio 8 d. 17:30 val. programos atidaryme bus rodomas filmas „Vardas tamsoje“, pristatyme dalyvauja filmo kūrybinė grupė: režisierė Agnė Marcinkevičiūtė, prodiuserė Živilė Gallego, filmo dailininkas Albertas Vidžiūnas ir aktorius Gediminas Storpirštis. Žiūrovams su gėlėmis įėjimas į renginį – nemokamas!

Programos metu žiūrovai bus skatinami ne tik domėtis naujausiu lietuvišku kinu, bet ir kviečiami aktyviai dalyvauti vertinant matytus filmus. Lapkričio 8–14 d. skelbiamas konkursas – kino centre „Garsas“ žiūrovai galės balsuoti už labiausiai patikusį „Lietuviško kino dienų 2013“ filmą.
Lapkričio 14 d. 17:30 val. programos uždarymo renginyje daugiausia žiūrovų simpatijų surinkusio filmo kūrybinei grupei bus įteikiamas pagrindinis prizas, kurį šiemet įsteigė meninio stiklo studija „Glasremis“.

„Lietuviško kino dienos 2013“ kino centre „Garsas“, Panevėžyje vyks lapkričio 8–14 dienomis, kino mėgėjus vilios kelios dešimtys aktualių ir svarbias problemas sprendžiančių pastaraisiais metais sukurtų lietuviškų filmų mums ir apie mus – lietuvius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją